Societat

portugal

incendi

Tres morts en un greu incendi que afecta la capital de Madeira

El país combat vuit grans incendis més, que segueixen actius

Un incendi originat als afores de Funchal, la capital de l'illa de Madeira (Portugal), avança perillosament cap al centre històric de la ciutat. El foc s'ha propagat ràpidament en les últimes hores per l'efecte del vent i de la calor, fins a aproximar-se ja a zones del centre, a la històrica Baixa de Funchal i a l'església de Sao Pedro.

Fins al moment, almenys tres persones han mort i un miler de persones han sigut desallotjades. Nombrosos habitants han necessitat assistència mèdica per la inhalació de fums tòxics. El govern de Madeira i l'Ajuntament de Funchal esperen rebre aquest dimecres reforços procedents de Lisboa per intentar sufocar les flames i contenir l'incendi.

Funchal, amb uns 120.000 habitants i de la qual és natural el futbolista Cristiano Ronaldo, és una ciutat amb una orografia molt escarpada que dificulta les tasques d'extinció. La capital de Madeira, que el 2010 va quedar arrasada per les inundacions, acull en aquesta època milers de turistes.

L'aeroport de la ciutat, un dels més transitats de Portugal, s'ha vist obligat a cancel·lar diversos vols a causa del fort vent que aviva les flames i també s'han hagut de tallar diverses carreteres.

Aquest dimarts, la policia va detenir un home relacionat amb un dels focus de l'incendi. Es tracta d'un jove de 24 anys de qui se sospita que va avivar un foc en un bosc de Funchal.

Aquest, però, no és l'únic incendi greu actiu a Portugal. El país combat vuit grans incendis més, que segueixen actius.

Amb una àrea forestal d'uns tres milions d'hectàrees, Portugal va ser considerat l'Estat de la Unió Europea (UE) més castigat per les flames entre el 2000 i 2010, amb una superfície mitjana cremada superior a la de països molt més grans, com Espanya.

A més de les altes temperatures i el vent, la plantació d'espècies d'arbres com els inflamables eucaliptus han contribuït que les flames es propaguin amb més voracitat. L'acció delictiva de l'home, sobretot de piròmans, és un altre dels factors de pes per a la proliferació d'incendis. Des de començament d'any, la policia ha detingut fins a 24 sospitosos de provocar o avivar focs a Portugal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona