Societat

Trenta-vuit vestits de paper al concurs d'Amposta

La desfilada del XLVI Concurs Nacional de Vestits de Paper tindrà lloc aquest vespre en el marc de les festes majors

El programa reserva la rua de carrosses i el concert de Dr. Prats per cloure

A mesura que s'atansin les deu de la nit d'aquest divendres, més augmentaran les corredisses i els nervis a la zona del pavelló d'Amposta. I és que a aquella hora és previst l'inici de la desfilada del XLVI Concurs Nacional de Vestits de Paper d'Amposta. Enguany s'hi han presentat 38 creacions que opten a endur-se el reconeixement en les categories de Moda Actual, Vestit de Fantasia, Vestit d'Època i Infantil, dotats en conjunt amb prop de 7.000 euros. Una de les modistes que figuren a les travesses de les guanyadores és Paquita Pagà, que assegura que l'únic secret per elaborar un vestit guanyador és “que t'agradi fer-los i dedicar-hi molt de temps”. Diu que són incomptables els vestits de paper que ha fet des que va començar aquesta afició l'any 1979. Cada any, ella aborda la feina acabades les festes de Nadal i té enllestides les peces abans que arribi la calor, al maig o al juny a tot estirar, “perquè és un treball manual molt delicat i no es treballa bé amb la calor”. El procés comença amb la idea i tot seguit fa una mostra. Si el resultat li agrada, llavors ja tira endavant el vestit. Hi acostuma a dedicar unes cinc hores cada tarda. Enguany presentarà peces a totes les categories i tindrà la col·laboració de tres néts de 7 i 3 anys i 20 mesos per a la desfilada infantil.

Aquesta nit, un cop acabada la presentació de vestits, la vetllada s'allargarà al mateix espai amb l'espectacle Fer riure és un art amb què Joan Pera celebra els seus 50 anys de professió.

Concurs

19 d'agost, a les 22 h, a l'exterior del pavelló firal

www.amposta.cat

Les festes, sense aturador fins diumenge

Aquest serà el darrer cap de setmana de festes a Amposta, però la intensitat es mantindrà fins a la mateixa cloenda. Aquest divendres a la nit s'han previst diverses cites musicals, com l'Electrònic Fest a la zona jove o el concert de Bonobos vora el castell. L'endemà al matí, al riu i al passeig, hi haurà la baixada d'andròmines i altres jocs, mentre que a la tarda l'activitat girarà al voltant de la trobada gegantera que reunirà figures d'una quinzena de colles. I pel que fa a la música, es podrà assistir al concert d'Èric Vinaixa, escoltar els Equus, ballar amb l'orquestra Cimarrón o apostar pel Remember Techno. Finalment, diumenge al vespre tindrà lloc la desfilada de carrosses a l'avinguda de la Ràpita i ja de nit els Diables d'Aldaia arrencaran el correfoc que baixarà fins al pont penjant. Allí mateix, vora el riu, es podrà contemplar el castell de focs artificials a càrrec de la Pirotècnia Igual. Les festes diran adéu amb el concert de Joan Rovira i del grup Doctor Prats. A tot plegat cal sumar-hi els actes diaris amb bous.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Astronomia

Descobreixen el forat negre d’origen estel·lar més massiu de la Via Làctia

Barcelona
SALUT

200.000 pacients esperen per a una intervenció quirúrgica a Catalunya

BARCELONA
economia

Proven un sistema per reduir la salinització dels camps d’arròs del delta de l’Ebre

delta de l’ebre

Salut crea a Girona la primera xarxa hospitalària de Catalunya

GIRONA
medi ambient

Posen una caixa niu pel falcó pelegrí a la xemeneia de la incineradora de Mataró

mataró
societat

SOS Racisme llença una campanya per continuar amb la seva activitat

BARCELONA
economia

L’AMB dona una ajuda de 175.000 euros per les famílies desallotjades

esplugues de llobregat

Tret de sortida al Fórum de Gestió de Residus municipals #wasteinprogress

GIRONA
societat

Irídia reclama un mecanisme independent per controlar les actuacions policials

barcelona