Societat

Societat

La botiga de la solidaritat

A Tortellà acaben d'obrir un establiment de roba de segona mà que enviarà els ingressos als voluntaris que treballen ajudant els refugiats

Des de la setmana passada, els dijous i els diumenges hi ha més moviment de l'habitual al carrer de Sant Pere de Tortellà. Ho ha provocat l'obertura d'una botiga dedicada a recollir roba i complements de segona mà per després vendre-ho tot a preus molt assequibles. A diferència d'altres establiments similars, però, aquí els diners que s'ingressin es destinaran als refugiats que estan mirant d'entrar a Europa. Sense precedents a la comarca, l'establiment intenta ser la resposta –modesta, però significativa– que molts ciutadans volen donar al drama dels refugiats davant l'actitud dels estats, que per molts és vergonyosa. La botiga es diu La Petjada, un nom que prové de La Petjada Solidària, l'associació acabada de crear que, juntament amb la CUP del Llierca, ha impulsat el projecte.

Dijous a la tarda hi vam anar a treure el nas. En els escassos 30 metres quadrats d'aquest garatge reconvertit s'ofereix gènere de temporada (ara és d'estiu) per a mainada, dona i home (pantalons, samarretes, camises, vestits, sabates), complements (bosses, bijuteria, cinturons), contes, llibres... donats per gent que de la renovació dels armaris n'ha tret una acció solidària. No hi trobareu peces de moda, evidentment, però és que els preus tampoc estan posats al dia: cinc euros fan pagar per les peces més cares. Quan hi hagi gènere d'hivern els preus segurament pujaran una mica. Olivier Viscido, un dels impulsors de la iniciativa, explica que els diners s'enviaran a algun col·lectiu o ONG de dimensions petites (“no busquem grans organitzacions, volem tenir-hi un tracte personal”) que estigui treballant amb els refugiats.

La Petjada vol ser també una mena de centre de participació i de relacions ciutadanes, a més d'un espai de difusió de la cultura del reciclatge. “Ens agradaria que ens copiessin i que en altres pobles i ciutats fessin el mateix”, diu Viscido.

El botiguer ens ensenya la llista d'homes i dones que s'han apuntat per col·laborar amb ells. Encara són pocs, però confien aconseguir prou gent per poder ampliar els horaris d'obertura, que ara es limiten als dijous a la tarda i els diumenges al matí.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Diagnòstic mèdic al català

Barcelona

Un nou barri que aspira a ser un referent internacional

Sant Adrià de Besòs
Societat

Busquen sostre per als usuaris de l’alberg que tanca a Badalona

Badalona
Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau
Societat

Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau

barcelona
Moda

El món mira la moda nupcial que s’exhibeix a Barcelona

Barcelona

Banc Sabadell celebra la setzena edició dels Aces Solidaris

gastronomia

Cap de setmana de festival gastronòmic al Moll de la Fusta

Barcelona
cultura

L’Ajuntament de Vic introduirà clàusules lingüístiques en els contractes públics

vic
Iran

La Policia de la Moral torna a detenir dones per no portar el vel islàmic

Barcelona