Societat

mobilitat

serveis

El Bicibox guanya un miler d'usuaris durant el primer semestre i ja en té 6.549

El servei d'aparcament per a bicicletes ha guanyat 180 usuaris al mes de mitjana

Entre el gener i el juny hi han estacionat 116.660 vehicles, un 33% més

La utilització del servei públic d'aparcament per a bicicletes privades de l'àrea metropolitana de Barcelona –conegut amb el nom de Bicibox– continua creixent. A finals del juny passat, la xarxa tenia registrats 6.549 usuaris i això vol dir que hi ha 1.100 persones més utilitzant el servei, si es compara la xifra amb la del desembre del 2015. Segons les dades de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), aquesta evolució positiva en el nombre d'usuaris es dóna als dinou municipis que disposen de Bicibox.

Aquesta xarxa d'aparcaments per a bicicletes –creada per l'AMB, titular del servei– ha guanyat cada mes uns 180 usuaris de mitjana, la qual cosa suposa un increment mensual del 3%. D'altra banda, durant el primer semestre de l'any s'hi han estacionat 116.660 bicicletes, una xifra que representa un augment del 33% en comparació amb el mateix període de l'any passat, en què s'hi van estacionar 77.846 bicicletes. Entre els mesos de gener i juny, segons l'AMB, s'han estacionat als mòduls Bicibox una mitjana de 19.400 bicicletes al mes o, dit d'una altra manera, 4.800 cada setmana o 810 cada dia laborable. Pel que fa als dies laborables, en concret, la mitjana de bicicletes estacionades s'ha situat al voltant de 750 durant el primer trimestre (del gener al març) i al voltant de 900 al segon (de l'abril al juny). L'ocupació mitjana dels mòduls és d'entre un 50 i un 60%, aproximadament uns deu punts per sobre de la registrada en el mateix període del 2015.

“Cobrint les necessitats d'aparcament afavorim la utilització de la bicicleta; és un mitjà de transport sostenible clau per combatre la contaminació atmosfèrica i aconseguir un aire més net per a la nostra metròpoli”, assenyala el vicepresident de Mobilitat i Transport de l'AMB, Antoni Poveda. Bicibox té actualment 155 estacions i enguany s'han incorporat al servei sis municipis: Molins de Rei, Montcada i Reixac, Begues, Castellbisbal, Ripollet i el Papiol. Durant el primer semestre de l'any, a més, s'han creat 161 noves places, de manera que ja n'hi ha més de 1.700 en servei.

LA XIFRA

155
estacions
té la xarxa Bicibox, repartides entre 19 municipis. El servei es va posar en marxa l'any 2011.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Disset anys esperant equipaments a les Glòries

Barcelona
Les roses del Firal i les del cementiri
crònica

Les roses del Firal i les del cementiri

enogastronomia

Cinc catalans competeixen avui a Madrid per ser el millor sommelier de l’Estat

Barcelona

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt