Bielorússia frenarà les estades de nens a Catalunya si els acullen homosexuals

ERC pressiona el govern de l'Estat perquè es retirin les condicions que ara s'han imposat

L'Associació de Famílies Acollidores de Sant Andreu de la Barca, al Baix Llobregat, acollirà aquest any 23 nens i nenes de Bielorússia, 11 menys dels que havia demanat; i l'associació de Gelida, a l'Alt Penedès, 24 nens, 2 menys dels que tenia previst acollir. La llista de baixes continua en la majoria de col·lectius que hi ha repartits per tot l'Estat, la major part ubicats a Catalunya. La causa de la retallada –es calcula que l'any passat van venir a l'Estat més de 200 nens de 7 a 17 anys– es deu a les restriccions que l'octubre de l'any passat el govern bielorús va aprovar per mitjà d'un decret.

Segons ha denunciat el president de l'Associació Belarús a Gelida, German Navarro, el govern bielorús va decretar que l'edat màxima permesa perquè els nens surtin del país a partir d'aquest any és de 14 anys, que es limita l'estada en un mateix país fins a 3 anys i no es permet l'acollida a famílies homosexuals. Les limitacions han provocat l'enuig del col·lectiu i per això han iniciat contactes amb la Delegació del Govern i amb el grup parlamentari d'ERC a Madrid per saber per què el govern de l'Estat va signar l'1 de juny un conveni estàndard amb Bielorússia amb «només l'acord verbal que es derogarien aquestes restriccions», explica Navarro.

La restricció ha afectat moltes de les famílies perquè havien iniciat els tràmits per acollir joves que superen els 14 anys d'edat i no pas per la tendència sexual de la família acollidora, almenys aquest any. «A cap dels pares se'ns ha demanat certificar la nostra tendència sexual», ha explicat aquesta setmana una mare acollidora de Sant Andreu de la Barca. El diputat d'ERC al Parlament, Miquel Carrillo, veí de Gelida, és el primer al qual han anat a trobar els membres del col·lectiu Belarús perquè porti el cas al Congrés a través dels seus companys de partit. Carrillo diu que les limitacions que s'han imposat són contradictòries amb la legislació espanyola pel que fa a les restriccions en la identitat sexual dels pares acollidors i que el seu grup parlamentari iniciarà aquesta mateixa setmana accions parlamentàries per demanar que es retirin aquestes limitacions per l'estiu que ve.

La signatura del conveni entre els governs espanyol i el bielorús l'1 d'aquest mes fa inviable cap procés de negociació per aquest any. De fet, els nens que viatjaran amb el vistiplau del govern bielorús arriben dilluns que ve. Durant la seva estada, d'uns quaranta dies, els nens seran sotmesos a revisions mèdiques i participaran en diverses festes que organitzen els col·lectius. L'estada de quaranta dies és el temps que l'OMS considera suficient per sanejar l'organisme una vegada l'any de les possibles restes de radiació que tinguin els nens. De l'any 1987 al 1999 Bielorússia va registrar 26.000 casos de càncer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
medi ambient

Posen una caixa niu pel falcó pelegrí a la xemeneia de la incineradora de Mataró

mataró
societat

SOS Racisme llença una campanya per continuar amb la seva activitat

BARCELONA
economia

L’AMB dona una ajuda de 175.000 euros per les famílies desallotjades

esplugues de llobregat

Tret de sortida al Fórum de Gestió de Residus municipals #wasteinprogress

GIRONA
societat

Irídia reclama un mecanisme independent per controlar les actuacions policials

barcelona
societat

Prop de 200 persones, a la III Jornada Gironina de Recerca per Residents

girona
societat

Els delictes amb violència a la Garrotxa han crescut un 28% el darrer any

olot

Dinamització i sostenibilitat, objectius de les properes llums de Nadal

girona
infraestructures

S'inicien les obres de protecció de talussos a la N-260a entre Olot i Ripoll

olot