Salut

Baix Penedès

Protesta de llarg recorregut

Els veïns de l'Arboç i els municipis de l'entorn ja fa sis mesos que ocupen el CAP a les nits

Demanen atenció mèdica fins a mitjanit

L'1 de setembre passat el centre d'atenció primària (CAP) de l'Arboç tancava el servei d'urgències nocturnes i passava, en principi, a abaixar la persiana cada dia a partir de les nou del vespre. Va ser una teoria, perquè des d'aquella mateixa nit un grup de veïns de l'Arboç i dels municipis de l'entorn (Banyeres i Llorenç del Penedès, Castellet i la Gornal i Sant Jaume dels Domenys) han mantingut el CAP obert amb una ocupació que recentment va arribar als sis mesos de durada. Tota una protesta de llarg recorregut que els seus impulsors pensen mantenir de manera indefinida fins que, com a mínim, aconsegueixin la reobertura del servei fins a mitjanit.

“La gent no té sensació de seguretat. L'Arboç històricament sempre ha tingut metge a les nits”, detalla Enric Feliu, un dels membres de la plataforma que ha impulsat l'ocupació. Els veïns, en cas d'urgència a la nit, han de traslladar-se fins a l'hospital del Vendrell, que consideren que s'ha “saturat” i que, a més, els suposa un problema de transport, ja que l'única forma d'arribar-hi és en cotxe. “L'Arboç és un poble amb molta gent gran i no tothom pot fer-ho”, diu Feliu. La regió disposa, a més, d'una ambulància medicalitzada.

Tot i que des de fa algunes setmanes l'ocupació es dóna per acabada durant la matinada, cada nit s'hi reuneixen encara una vintena de persones per impulsar activitats diverses, des de sopars populars fins a xerrades i sessions de cinema, i, fins i tot, aquests dies preparen una exposició de fotografies de la protesta que s'obrirà el dia 24 a la Casa de Cultura de l'Arboç i que serà itinerant pels altres municipis afectats. “Som tossuts, però també les respostes que hem rebut han enfortit la protesta”, diu Elena Palau. Els ocupants, que neguen que estiguin polititzats, lamenten que el gerent de la Xarxa Sanitària de Santa Tecla (que gestiona el CAP) no s'hagi reunit encara amb ells, i que Salut no hagi acceptat les seves demandes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES
sanitat

Els hospitals també gestionaran baixes i altes per cirurgia ambulatòria i parts

barcelona