Escapades

La cara nord del Canigó

El sol es retira a poc a poc deixant una llum groguenca sobre la neu blanca del Canigó, hem passat uns dies albirant aquesta muntanya des del nord

Entre l'Alta Cerdanya, el Capcir i l'Alt Conflent trobem una zona per a totes les activitats de muntanya: excursions a peu, amb raquetes, amb trineu tirat per gossos, esquí de muntanya, esquí alpí... Tot això i més en un marc de bellesa incomparable entre 1.600 i 2.700 metres d'alçada.

La gastronomia pren notorietat en una terra on més de 3.000 hores de sol a l'any maceren els seus fruits. Cal que parlem de la tòfona, estrella de la cuina francesa, i dels pastissos heretats dels catalans llaminers, les carns ben cuinades, i no oblidar-nos de l' ànec cuinat de moltes maneres i impossible dir quina és la millor.

Font-romeu, Bolquera

El nom de Font-romeu significa font dels pelegrins i l'origen d'aquest nucli és el santuari de la Mare de Déu de Font-romeu, construït sobre una font i etapa del camí de Sant Jaume.

A principis del segle passat tan sols existien uns quants xalets en el bosc; va ser després de la construcció del Gran Hotel, el 1910, que les celebritats del món industrial, polític i artístic van donar fama a aquesta vila situada a 1.800 metres per sobre del pla de la Cerdanya. Avui, aquesta ciutat, que té el Centre Nacional d'Entrenament en Altitud, ha estat nomenada “ciutat més esportiva de França” i, amb els esforços realitzats per convertir-la en un destí de turisme familiar, ha obtingut el distintiu de Família Plus.

Font-romeu Pyrénées 2000 és la unió del domini esquiable de dues comunitats, Font-romeu i Bolquera, que juntes sumen 59 km d'esquí alpí i 11 km d'esquí de fons. Una d'aquestes pistes de fons, la que recorre el bosc de la Calm, disposa de neu artificial.

Entre els esports d'aventura que hi podem practicar hi ha excursions amb raquetes, parapent-esquí i d'altres. També cal destacar un nou giny, el quad-btt, un tot terreny amb pedals per recórrer camins de muntanya amb seguretat i emoció, una alternativa més d'esport d'aventura.

Formiguera

A 1.500 m d'alçada, cases de pedra i llosa preserven Formiguera, una petita vila medieval del Capcir que va ser refugi de reis i on per sobre de les seves teulades aixeca el mur del seu campanar de cadireta (forma piramidal) l'església parroquial de Santa Maria, classificada monument històric.

A Formiguera podem practicar senderisme, excursions a cavall, amb bici de muntanya, amb trineu de gossos, sobrevolar aquest indret amb helicòpter per un preu assequible, pescar als llacs... i cada dissabte anar a mercat a la plaça del poble.

A dos quilòmetres de la vila trobem l'estació de Formiguera, que té un domini esquiable de 65 hectàrees amb 19 pistes que baixen entre els arbres. Aquesta estació aposta per ser un destí de vacances familiar, amb una guarderia, forfets econòmics per als joves i “els paquets familiars”, preus econòmics de forfets per a tota la família. Formiguera és també un destí d'aventura. Dos telecadires permeten accedir a la zona de Camporrells; allà on ens deixa el telecadira comença una magnífica ruta que es pot fer amb raquetes de neu, amb esquís de muntanya o a peu, és una excursió sense riscos si no ens apartem de la ruta ressenyada. L'itinerari es pot fer sol o amb guia i transcorre entre muntanyes altes (el Peric, Portella Gran, Camporrells...), entre llacs i boscos de pi negre, que és una espècie autòctona d'aquesta zona que deu el seu nom al color negre de la seva escorça.

Els Angles, el poble estació

Els Angles és la història d'un poble que es reinventa i decideix renunciar a l'èxode rural dels anys 60, quan la vida era difícil a les terres altes del Pirineu. A l'any 1964 s'inaugura el primer telecadira i des de llavors, any rere any, innovar-se i millorar ha estat el seu camí.

El domini esquiable dels Angles, 50 quilòmetres d'esquí alpí, entre boscos i amb un desnivell de 800 metres, arriba fins a l'església del poble, s'esquia des del poble, singularitat que converteix l'estació en ciutat estació.

A 2.000 metres el parc de surf de neu ocupa 5 hectàrees i ofereix la possibilitat de practicar-hi molta diversitat d'estils que fan dels Angles un lloc de referència per a la pràctica del surf de neu. Per als esports de muntanya amb més contacte amb la natura, l'estació disposa de 36 quilòmetres de pistes d'esquí de fons, excursions amb raquetes, esquí de travessa i excursions de cap de setmana amb guia.

PER ARRIBAR-HI

Des de Barcelona. Per l'eix del Llobregat ( C-1411) i a través del túnel del Cadí. Passant per Terrassa, Manresa i Berga, Puigcerdà i direcció Montlluís.
Des de Girona. Per la comarcal C-150, passant per Olot, Ripoll, Ribes de Freser i la collada de Toses. Puigcerdà i direcció Montlluís.
Font-romeu Pyrénées 2000 43 pistes d'esquí alpí 11 km d'esquí de fons parc de surf, ‘kidpark', guarderia Oficina de turisme. Tel. 33(0)468306061 Et. 33(0)468301242 www.font-romeu.fr www.pyrenees2000.com
Els Angles 29 pistes d'esquí alpí 3 zones fora pista, zona parc de surf de neu Tel. 33(0)468043276 www.lesangles.com
Formiguera 25 km de pistes ‘snowpark', ‘boarder cross', espai ‘freestyle' Senders per a raquetes marcats gratuïts Tel. de l'estació 33(0)468044375 Oficina de turisme 33(0)468044735 www.formigueres.net www.sunfrance.com/montagne
Parc Animalier El parc és obert tot l'any, a l'hivern de les 9.00 h fins a les 17.00 h. A l'estiu de lles 9.00 h fins a les 18.00. Pla de Mir – 66210 Els Angles Tel. 0033(0)468041720 Email: parcanimalier@aol.com

Parc Animalier dels Angles

F. Morante

El Parc Animalier és un parc zoològic de 37 hectàrees, majoritàriament d'espècies pirinenques que viuen en el seu medi natural en semillibertat. Entre els animals hi trobem l'ós bru, el llop, l'isard i fins a dotze espècies. Podem recórrer aquest parc seguint dos itineraris: un de 1.500 m i l'altre de 3.500 m. El parc està equipat amb zones de pícnic, refugis fotogràfics i plafons informatius dels animals i de la vegetació de la zona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
VILABLAREIX

La tradició americana dels ous de Pasqua, segons Jordi Roca

VILABLAREIX
successos

La policia busca un home que exhibia una pistola pel carrer

L’Hospitalet de Llobregat
enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

El 82% dels vehicles ja han sortit de l’àrea de Barcelona

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat