Societat

La Rambla de Figueres es converteix en escenari de justes i combats medievals

La companyia Drakònia protagonitzava ahir la principal novetat de les Fires de la Santa Creu d'enguany

El mercat medieval completava l'escenificació

“Crec que és la primera vegada que es fa una cosa tan espectacular a Figueres”, explicava ahir al matí Mireia Blasco, codirectora de la companyia Drakònia, que ha portat a Figueres la principal innovació de les Fires de la Santa Creu d'aquest any, Les justes del rei Jaume.

Uns minuts abans, Mireia Blasco cavalcava pel mig de la Rambla, interpretant el paper de Joana d'Urgell i lluitant amb llança i espasa contra els seus contrincants.

Convertir la Rambla en un escenari de tornejos i lluites amb cavalls podia semblar agosarat, però l'aposta sembla que ha funcionat. “Hem portat uns quants camions de terra, mercaderies i hem adequat l'espai del qual disposàvem per transformar la Rambla en una plaça medieval”, explicava Mireia Blasco.

El públic s'hi va apuntar i a les dotze del migdia ja no quedaven llocs per seure a les graderies que envoltaven l'escenari de les justes.

Per anar fent boca, al llarg del dia van anar alternant sessions curtes de lluita, actuacions de ballarines i les primeres eliminatòries de les justes amb cavallers. Totes aquestes intervencions eren d'accés lliure i gratuït per al públic.

A les set de la tarda es va fer l'espectacle més complet, d'una durada d'una hora i amb un preu d'entrada de 6 euros. Era el moment per al qual la companyia Drakònia havia reservat les seves actuacions més espectaculars: amb vuit especialistes i la fase final de les justes, en què intervenien cinc cavallers, amb caigudes, tir amb javelines i lluites aferrissades.

La proximitat de les graderies amb la pista de les justes, la pols que aixecaven els cavalls i els crits de cavallers amb noms tan suggeridors com Èric el Despietat o Llorenç de Figueres, que demanaven suport al públic, van aconseguir convertir ahir la Rambla de la capital de l'Empordà en una plaça medieval.

A tocar de la pista, durant tot el dia, un mercat de parades alimentàries i artesanals –també amb ambientació medieval– que recorrien els músics de la companyia Drakònia completaven l'escenografia.

L'espectacle Les justes del rei Jaume es tornarà a fer l'any que ve? “És massa aviat per saber-ho –diu Mireia Blasco–, enguany és el primer, tenim èxit, el públic està content i crec que els organitzadors també, però ja farem balanç al final.” L'espectacle també es representarà demà, amb el mateix esquema: petites animacions gratuïtes al llarg del dia i espectacle complet de pagament a les set de la tarda.

LA FRASE

Crec que és la primera vegada que es fa una cosa tan espectacular al mig de Figueres
Mireia Blasco
Codirectora de Drakònia

Una companyia figuerenca

La companyia Drakònia té nou anys d'existència. És una companyia figuerenca que es dedica a escenificar espectacles temàtics medievals, però també de romans, de pirates o de gladiadors, com van fer en el seu últim muntatge a Balaguer. “Tots som especialistes, ens hem format a Londres, a Alemanya, amb els millors especialistes que hem trobat del gènere; no només es tracta de saber fer anar una espasa, sinó de saber-la utilitzar a sobre d'un cavall”, diu la directora. Mireia Blasco explica que els intèrprets que intervenen a peu a la pista també han de ser especialistes a tractar amb cavalls, per qüestions de seguretat en aquest tipus d'espectacles, per si un animal es posa nerviós i s'esvera. Seguretat per als que actuen i també per al públic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES
sanitat

Els hospitals també gestionaran baixes i altes per cirurgia ambulatòria i parts

barcelona
Infraestructures i Serveis

Aposten per desdoblar una línia de mercaderies Saragossa-Tarragona amb estació a Lleida

Lleida
GIRONA

Detecten 555 casos de càncer de còlon en 10 anys amb el cribratge

GIRONA
Societat

Entitats i plataformes es manifesten contra la planta de Lotte

Mont-roig del camp