Societat

Vint-i-cinc restaurants de Girona i rodalies ofereixen menús florals en el Temps de Flors

La cuina imaginativa porta les flors al plat

Amanida de favetes, maduixes, encenalls de foie, pedrers d'ànec, vinagreta dolça i pètals de flors; llagostins especiats amb crema lleugera d'ametlla i flor d'espígol; crespell de flor de carbassó; tàrtar de vedella amb flors de saüc, sal de lavanda, oli d'herbes i sorbet de mostassa o un risotto amb la flor de l'escarxofera. Per postres poden escollir una crema de xocolata blanc, bescuit de poma de Girona rostida, xocolata aromatitzat i flor de violeta o bé un tàrtar de fruites amb essència de menta i violetes, sopa de xocolata i sorbet de coco.

Vint-i-cinc restaurants de l'Associació d'Hostaleria de Girona i Radial s'han confabulat per demostrar-nos que les flors, a més d'entrar pels ulls i pel nas, també poden entrar, i de una manera fantàstica, per la boca.

Els restaurants + Cub, Arsys, Balneari Prats, Bescuit Maragall, Boira, Bubbles Gastrobar, Cal Ros, El Ginjoler- Som Restaurant, Cúrcuma, Draps, Espai Gastronòmic del Centre de Visitants del Gironès, La Fundició, L'Est, La Calèndula, Indigo, Maràngels, Melià Girona, München, One, El Pati Verd, La Penyora, PortaBellini, Ravonibus, La Sala, Sucamulla, i The NY Flat,) s'han engrescat a oferir, fora dels seus menús més habituals, uns menús florals en què, a diferència d'altres anys, les flors no tindran un paper decoratiu sinó gastronòmic, i figurem con a ingredients importants en el plat.

El gerent de l'Associació d'Hostaleria, Jesús Pastor, va indicar que l'objectiu que persegueixen és fer créixer aquesta mostra per tal que la ciutat tingui un calendari farcit d'esdeveniments gastronòmics com Girona10, la Setmana Gastronòmica, Gastroflors, la mostra de cuina d'estiu, Destapa't Girona, i enguany s'estrenaran les jornades de cuina de tardor.

“Temps de Flors és un reclam fantàstic per a la ciutat però també es un reclam per conèixer l'excel·lent gastronomia que hi ha a Girona”, va assegurar Joan Roca en la presentació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Pau Bosch
Nou president d’Amics de la Rambla

“Ara el nostre objectiu és obrir la Rambla al mar”

Barcelona
SOCIETAT

La síndica posa el focus a l’alberg de Badalona

Badalona
societat

L’esclavitud dels segles XV i XIX, a debat al Museu de l’Escala

l’escala
administracions

La Casa del Mar promocionarà el patrimoni pesquer de Llançà

llançà
sequera

La nova fase d’excepcionalitat dona més marge per omplir les piscines

barcelona
Societat

Mor Miquel Massana, fundador de l’empresa Centre Tèxtil Massana

SERVEIS

La Paeria atura la supressió de la recollida porta a porta a Pardinyes i Balàfia

LLEIDA
GIRONA

Puente preveu aviat la licitació del projecte d’enllaç del TAV i l’aeroport

GIRONA
estats units

TikTok demanda als EUA per una llei que amenaça de vetar el seu ús al país

barcelona