Societat

Les flors fan bullir Girona

El nucli monumental queda envaït per milers de visitants

L'alcalde reparteix agraïments als qui han fet i fan possible Temps de Flors

Els establiments del centre han ornamentat les façanes

Girona va esclatar ahir amb el Temps de Flors, tal com havia desitjat l'alcalde, Carles Puigdemont, durant la inauguració. Hi havia flors per tot el nucli històric i a la rodalia; hi havia moltes activitats, i sobretot hi havia molta gent, moltíssima gent. Girona bullia pel miracle que, segons la regidora de Comerç i Turisme, Coralí Cunyat, és aquesta “festa major de primavera”. El temps va ser estiuenc –a la tarda van caure quatre gotes– i tot convidava a visitar els 130 espais de l'exposició de flors, monuments, patis i jardins. En carrers com ara Ciutadans i Nou, per citar alguns exemples, hi han col·locat testos de margarides al llarg de tota la via, i al carrer Nord, petits geranis penjats a les façanes. Arreu es veuen moltes botigues que han ornamentat aparadors i façanes.

Va ser especialment celebrat el sostre de papallones de Casa Carles –amb el secret de com aconseguir desitjos–. Al teatre municipal, s'hi ha instal·lat un muntatge amb miralls i flors blanques de Mifas, unes flors treballades per Astrid 21 i la fundació Síndrome de Down, i un de les Llars Oxalis. Als patis i jardins, es poden veure muntatges diversos, com ara els vasos psicodèlics del pati dels Rabins i el mural ceràmic de la casa Ardiaca, passant per un d'ampolles amb clavells de la casa Boadas i les estructures de fusta, tipus hivernacle, de l'edifici de les Àligues.

En moltes de les exposicions, les cues eren llargues. Un cop superades, però, paga la pena l'espera. El muntatge en forma de sortidor al claustre de la catedral i, sobretot, els espais entre la catedral i Galligans han tornat a ser els més espectaculars, entre altres coses, per les vistes privilegiades sobre la part monumental de Girona. Hi destaquen les xarxes de colors i els peixos platejats del Galligans; l'al·legoria del vi, amb ampolles daurades i roses vermelles, i el pícnic parat enmig d'un estanyol.

Agraïment per a la gent que fa l'exposició

Tot i que l'edició del Girona Temps de Flors celebra la 57a edició, Coralí Cunyat va recordar durant la inauguració que hi ha notícies, el 1934, d'una primera exposició i un concurs al carrer de la Força. Va aprofitar per agrair la feina feta a totes les persones que durant aquestes gairebé sis dècades han participat en l'organització i el muntatge de la mostra –també ho va fer l'alcalde– i va voler compartir amb tots el reconeixement internacional referendat aquest any amb la recomanació del National Geographic del Temps de Flor per al top dels viatges de primavera. En el seu llarg agraïment, va remarcar un nom, el de Maria Cubarsí, que va ser la impulsora de la primera exposició al saló de descans del Teatre Municipal. Cunyat es va felicitar d'haver recuperat per a la mostra la plaça Santa Susanna, el Mercadal i el refugi antiaeri, i de l'ampliació cap a al barri de Sant Narcís. El Temps de Flors té 130 espais, patis i mostres florals. Puigdemont va triar un llenguatge més poètic per recordar el llenguatge universal que representen les flors: “Girona envia al món un missatge d'obertura i esperança, un missatge de generositat, fraternitat...”. L'alcalde va presidir la comitiva que va visitar els diversos espais.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.