Societat

segrià

El doble de delictes i faltes a Alcarràs en només un any

L'Ajuntament desmenteix Puig, que menystenia l'alerta veïnal

Protesta dels pagesos que munten el sometent

L'Ajuntament d'Alcarràs va desmentir ahir el conseller Felip Puig i va fer públic un informe de la policia local, que inclou el registre d'atestats dels primers quatre mesos d'enguany, la qual cosa demostra que s'ha duplicat el nombre de denúncies per delictes i faltes en relació al mateix període de l'any passat. Puig va afirmar dilluns que els índexs de delinqüència a la localitat estaven “raonablement bé”. Va sostenir, a més, que les reclamacions de l'alcalde, que va demanar més seguretat i recursos, tenien “altres motivacions” que les estrictament relacionades amb la seguretat.

Segons l'informe de la policia local, entre el gener i l'abril del 2012 es van obrir 142 atestats per delictes i faltes, i durant el mateix període del 2011 van ser 63. Pel que fa a la seva tipologia, la major part (122) van ser per faltes i delictes contra la propietat, seguits dels referits a danys (41), furts (35) i robatoris amb força (23).

El conseller d'Interior va declinar participar avui en la junta local de seguretat, convocada per l'alcalde, Miquel Serra (ERC). Serra ho va lamentar, perquè hagués permès al responsable d'Interior “conèixer la problemàtica real per no basar-se només en estadístiques”. La convocatòria l'han motivat un seguit de robatoris diumenge, a plena llum i a l'interior de cases, que fins i tot van comportar les amenaces amb un ganivet d'un lladre a una dona i el seu fill. El fet va provocar una manifestació de veïns espontània, per reclamar més control. Els pagesos que patrullen per masies, granges i finques també faran una manifestació divendres. Mentrestant, el consistori ha començat a instal·lar 17 càmeres de vigilància als carrers.

D'altra banda, els pagesos del Baix Llobregat afectats per diversos robatoris van anunciar ahir que continuaran patrullant per les finques.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.