Societat

Temps de flors i de botigues fins a mitjanit, avui a Girona

Es preveu que l'obertura de comerços, museus i muntatges florals porti molts visitants a la ciutat aquesta nit

El sector turístic gironí espera que no es confirmin les previsions de ruixats d'aquest cap de setmana

La ciutat de Girona viurà avui una nit especial. Dins del marc del Girona, Temps de Flors, i coincidint amb la Nit Europea dels Museus, els espais florals que conformen la mostra gironina tindran obert fins a mitjanit.

Tot i que no hi ha dades concretes confirmades, s'espera també que un percentatge alt de botigues i establiments comercials del sector centre de Girona (sobretot els més propers al Barri Vell i l'entorn immediat) obrin també aquesta nit. El president de l'associació de comerciants Girona Centre Eix Comercial, Josep M. Noguer, diu que des de l'entitat s'ha animat els associats a obrir. No creu, però, que l'obertura dels establiments a la nit es tradueixi en un increment significatiu del volum de vendes respecte a un dissabte normal. Des de l'associació d'hostaleria de Girona esperen que l'obertura de les exposicions i les botigues fins a mitjanit sigui un atractiu més per als visitants, i que suposi una altra manera de viure i veure el Temps de Flors.

D'altra banda, la Federació de Comerç, Hostaleria i Turisme de CCOO va mostrar ahir el seu desacord amb l'ampliació dels horaris comercials promoguda per l'Ajuntament, que permetrà als establiments d'obrir fins a mitjanit. El sindicat considera la mesura “un pedaç que no contribuirà a reactivar el consum i molt menys a crear llocs de treball”, i ha acusat l'Ajuntament de “falta de sensibilitat” pel que fa a la conciliació de la vida laboral i familiar dels treballadors dels comerços de Girona.

La previsió del temps

Una de les preocupacions principals per al tram final de l'exposició de flors és el temps. Des del Servei Meteorològic de Catalunya es preveuen pluges avui i demà a la ciutat. Els hostalers i restauradors, però, esperen que al final les previsions no es confirmin i els visitants puguin disfrutar del Temps de Flors amb comoditat.

Portes obertes i visites guiades dins del marc de la Nit Europea dels Museus

L'accés als equipaments museístics és avui gratuït, a partir de les vuit del vespre
Girona obrirà els set que té, i amplia així l'oferta de Temps de Flors
Jordi Nadal

Els set museus de la ciutat de Girona (el Museu d'Història de la Ciutat, el Museu d'Història dels Jueus, el Museu del Cinema, la Casa Masó, el Museu d'Arqueologia de Catalunya, el Museu d'Art i el Museu Capitular Tresor de la Catedral de Girona) obren avui fins a les dotze de la nit. A partir de les vuit del vespre l'entrada a aquests equipaments serà gratuïta en commemoració de la Nit Europea dels Museus.

En aquesta jornada de portes obertes, les persones que prèviament s'hi hagin inscrit podran fer una visita guiada titulada Set tresors, set moments en la història de la ciutat, que es desenvoluparà pels equipaments museístics. Cada museu ha seleccionat una peça de la seva col·lecció que servirà per fer un recorregut per la història de Girona. La peça no es revelarà fins a arribar al seu espai expositiu. La visita es desenvoluparà en dos grups de 35 persones cadascun que sortiran del Museu del Cinema i del Museu d'Arqueologia, a la mateixa hora, les nou del vespre. El recorregut durarà unes dues hores.

Cal destacar entre els museus participants en la nit de portes obertes la Casa Rafael Masó, l'últim equipament a afegir-se a l'oferta museística gironina (es va obrir el 28 d'abril). La jornada de portes obertes i les visites guiades també es faran a la majoria dels museus de tota la demarcació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.