Societat

Gironès

Girona, Temps de Flors tanca amb més turistes

S'ha notat més presència de visitants holandesos i russos, tot i que el primer lloc del rànquing el continuen ocupant els barcelonins

L'ocupació hotelera s'ha situat per sobre del 90%

La multitudinària exposició Girona, Temps de Flors va tancar ahir portes després de nou dies d'èxit. Els comerços, hotels i restaurants de la ciutat han destacat l'èxit d'afluència de visitants d'aquesta edició, que ha comportat un augment de vendes respecte a anys anteriors. Segons el gerent de l'Associació d'Hostaleria Girona Radial, Jesús Pastor, els hotels més cèntrics han registrat ocupacions d'entre el 90% i el 95% durant els dos caps de setmana de la mostra. Entre setmana les ocupacions han arribat al 80%.

El gerent de l'associació ha detallat que és “complicat” saber el nombre exacte de visitants que han passat per la mostra gironina. No obstant això, ha assegurat que aquesta edició ha “superat rècords” d'afluència de visitants. “Hi ha restaurants que ens han dit que aquest any és l'any que més han treballat dels últims 30 anys de Girona, Temps de Flors'', assegura Pastor. Segons el gerent, el bon temps i l'augment d'activitats i propostes ha estat un dels factors principals d'aquest increment.

Pel que fa a la procedència dels turistes, la majoria dels visitants eren de la demarcació de Barcelona, seguida de les comarques gironines. Tot i això, aquest any els hotelers i comerços han notat un augment del nombre de turistes holandesos i russos. “La sensació de tots els empresaris és que durant tota la setmana hi ha hagut molt moviment”, destaca Pastor.

D'altra banda, l'Associació de Comerciants de Girona ha fet un balanç positiu d'aquesta edició. Segons el president de l'associació, Josep Maria Noguer, els comerços de la ciutat han notat un augment de vendes durant aquests dies. “El producte que més s'ha demanat han estat les sabates, un calçat còmode”, ha afirmat Noguer. A més, el president ha assegurat que aquest any, amb l'augment de localitzacions i exposicions florals, els turistes s'han repartit per tota la ciutat.

Nocturnitat i alegria floral i comercial

Èxit de la primera edició d'actes nocturns aprofitant l'exposició de flors. El flux de gent va ser constant durant la tarda i la nit de dissabte pertot arreu del Barri Vell. Com a èxit aclaparador es poden qualificar les cues, llargues, enormes, que registraven determinats establiments. A quarts de 12 de la nit hi havia establiments oberts, aprofitant els darrers minuts d'una iniciativa que aparentment té la continuïtat assegurada.

Dani CHICANO



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona