Educació

Educació

Aprendre amb el paisatge de l'Empordà

Els alumnes de P3 a sisè de l'escola del Far d'Empordà han fet un projecte interdisciplinari dedicat al paisatge empordanès

Tot el que han elaborat els alumnes s'exposarà divendres al local social del municipi

L'escola rural del Far d'Empordà va més enllà de les clàssiques assignatures de matemàtiques o llengües: aquest any els alumnes han après gràcies al paisatge empordanès. Es tracta d'un projecte interdisciplinari que es fa cada any dedicat a un tema diferent i en el qual participen els alumnes des de P3 fins a sisè de primària. “Som una escola rural, per tant sempre procurem fer excursions amb els alumnes i volem que coneguin bé l'entorn i el medi”, explica Rosa Maria Moret, directora del centre. Després d'edicions anteriors dedicades a la llet o a la vida als masos, entre altres, enguany s'han centrat en el paisatge de l'Empordà, a partir d'allò que es pot veure des del mirador de Sant Martí del municipi.

Els alumnes dels diferents cicles educatius han dut a terme activitats com dibuixos del paisatge, recull i estudi de plantes, redaccions i entrevistes sobre temes com ara plantar i conrear, entre moltes altres. Els estudiants de cicle superior han realitzat diversos tallers entre els quals hi ha l'elaboració de sabó, de confitures i de colònia amb plantes procedents de la flora del territori. A més, han parlat amb experts i a l'abril es van traslladar a Tuixén per visitar el Museu de les Trementinaires i entrevistar l'Emília, l'última trementinaire de la població. El projecte, que ha tingut molta implicació, arribarà divendres a la fase final. A les sis de la tarda s'exposarà tota la feina feta al local social del municipi, amb les plantes medicinals i remeieres com a punt clau. La decoració estarà inspirada en el Museu de les Trementinaires i hi haurà mostres de tot el que els alumnes han elaborat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.