Societat

L'onada de calor s'intensificarà a partir d'avui i es podria allargar fins dissabte

Protecció Civil manté activat en fase d'alerta el Pla Procicat per les altes temperatures que afecten a Catalunya

També s'emet una nova prealerta pel risc d'incendis forestals

La calor s'intensificarà a partir d'aquest dimecres i l'episodi d'onada de calor es podria allargar fins dissabte. Davant d'aquesta previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), la Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) manté activat en fase d'alerta el Pla de Protecció Civil de Catalunya (Procicat) per onada de calor. Aquest dimecres s'han registrat valors màxims que superen els 35 graus en nombrosos punts de Ponent.

Les comarques més afectades per aquest augment significatiu de les temperatures són Garrigues, Noguera, Pallars Jussà, Pla d'Urgell, Ribera d'Ebre, Segrià i Urgell. D'altra banda, i amb menor probabilitat es troben: Alt Empordà, Alt Urgell, Alta Ribagorça, Anoia, Bages, Berguedà, Cerdanya, Conca de Barberà, Garrigues, Garrotxa, Noguera, Osona, Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Pla d'Urgell, Priorat, Ribera d'Ebre, Ripollès, Segarra, Segrià, Solsonès, Terra Alta, Urgell i Vall d'Aran.

En l'àmbit sanitari, Salut Pública manté activat el Pla d'actuació per prevenir els efectes de l'onada de calor sobre la Salut (POCS). D'altra banda, des del Centre de Coordinació d'Emergències de Catalunya (CECAT) de la Direcció General de Protecció Civil s'està fent un seguiment continuat de la situació, especialment als àmbits de major vulnerabilitat i de la població en general.

Risc d'incendis i protecció dels col·lectius vulnerables

La DGPC manté vigents les recomanacions als municipis per tal de que reforcin les mesures de prevenció pel que fa al risc d'incendi forestal i a la protecció dels col·lectius més vulnerables, com gent gran, nadons i malalts crònics.

Aquest dimecres Protecció Civil ha emès una nova prealerta del pla especial d'emergències per incendis forestals de Catalunya (Infocat) pel risc de foc de vegetació. Les comarques amb més risc són l'Anoia, l'Alt Camp, el Baix Camp, el Baix Penedès, la Conca de Barberà i el Priorat; l'Alt Penedès; les Garrigues, la Segarra, el Segrià, la Noguera, el Solsonès i l'Urgell; el Baix Ebre, la Ribera d'Ebre, i la Terra Alta.

Amb aquestes previsions, i d'acord amb el Decret 64/1995 de mesures per a la prevenció dels incendis forestals, queden anul·lades les autoritzacions per activitats amb risc d'incendi forestal que, segons les condicions específiques establertes en cada cas, estiguin afectades i així ho informi el Cos d'Agents Rurals de la Generalitat de Catalunya.

Per fer front a les altes temperatures, Protecció Civil recomana hidratar-se molt, cobrir-se el cap al carrer i tenir cura dels nadons i la gent gran.

Temperatures superiors als 35 graus

Aquest dimecres, segons el Servei Meteorològic de Catalunya s'han assolit els 36,9 graus a Vilanova de Meià i els 35,9 a Oliola (Noguera), 35,9 graus a Alcarràs (Segrià) i 35,7 graus a La Pobla de Segur. A El Poal i Mollerussa (Pla d'Urgell), per la seva banda, s'ha arribat als 34,7 i 34,1 graus, respectivament; mentre que a Cervera el termòmetre ha marcat els 34,4 graus i a Oliana (Alt Urgell) 35,5 graus. Al sud de Catalunya, Aldover (Baix Ebre) ha registrat 32 graus i Mas de Barberans (Montsià), 31,3 graus.

Pel que fa a altres localitats catalanes, el Pont de Vilomara (Bages) ha registrar 35 graus i Artés, també al Bages, 34,8 graus. A Gurb (Osona), s'han arribat als 34,1 graus i a Olot i Girona, 33,8 i 32,5 graus, respectivament.

A Barcelona capital, la temperatura màxima s'ha registrat a l'observatori de la Zona Universitària, amb 32,1 graus i al Raval, 31,1.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Estudien com millorar la mobilitat de dues de les principals vies de la ciutat

girona

Poden tornar a casa un tercer grup de veïns dels blocs desallotjats

badalona
societat

Els veïns d’Alpens voten en consulta popular si el consistori ha de fer una piscina

ALPENS

L'equip de govern reitera el suport a la professora vexada per parlar en català

TERRASSA
economia

Chery i Ebro produiran 150.000 vehicles a l’antiga Nissan

barcelona
medi ambient

El Pirineu occidental, protegit per la bona qualitat de cel nocturn

SORT

Crearan vint places regulades per aparcar autocaravanes pagant 5 euros

TERRASSA
moda

Giambattista Valli il·lumina Barcelona en la Bridal Night

Barcelona
política

Agents de la Guàrdia Urbana irrompen al ple per reclamar millores salarials

TARRAGONA