Societat

Més de 1.500 efectius treballen tota la nit contra el foc de l'Empordà

Ja s'han enlairat els primers hidroavions i helicòpters bombarders d'aigua

A hores d'ara hi ha tallades la GI-500, a Agullana; la GI-502, a Darnius; i la GI-504 i la Gi-510 a Terrades

La xifra d'hectàrees afectades es manté al voltant de les 13.800 hectàrees, i el perímetre continua estable en uns 65 quilòmetres

Més de 1.500 efectius, un miler dels quals són bombers, treballen intensament duran aquesta nit a l'Alt Empordà per impedir que l'incendi avanci i apagar les revifades. El foc continua actiu i els efectius desplaçats a la zona centren els seus esforços al flanc dret, la part més occidental, per impedir que les flames puguin estendre's cap a l'Alta Garrotxa. En fer-se de nit, els mitjans aeris s'han retirat i s'han quedat els efectius terrestres dels Bombers de la Generalitat, bombers d'altres administracions, Agrupacions de Defensa Forestal, efectius de l'exèrcit i del Ministeri de Medi Ambient, Mossos d'Esquadra, policies locals, tècnics i voluntaris de Protecció Civil i membres de Creu Roja i del SEM.

Aquesta nit, a diferència de l'anterior, les condicions meteorològiques han estat més favorables perquè hi ha hagut una baixada de les temperatures, la humitat ha augmentat i el vent ha deixat de bufar. A les set del matí, amb la sortida del sol, hi hagut relleu entre els equips d'emergència i s'han enlairat els primers hidroavions i helicòpters bombarders d'aigua per sufocar el foc.

Queda una seixantena d'abonats sense llum a diversos municipis, sobretot en zones de fora dels nuclis urbans i la companyia Endesa disposa de catorze generadors instal·lats. D'altra banda, hi ha 805 línies de telefonia fixa que no funcionen, així com 278 d'ADSL i catorze estacions base de telefonia mòbil caigudes.

En relació a les persones desallotjades, i segons informa Protecció Civil, 119 alemanys que eren a rectoria d'Albanyà s'han portat cap al pavelló nou de Figueres. Els Mossos d'Esquadra han preparat un comboi per traslladar els acampats de Albanyà que havien anat a Sant Llorenç de la Muga fins al pavelló nou de Figueres.

Segons les darreres dades facilitades pel Cos d'Agents Rurals, el perímetre del foc actualment és d'uns 65 quilòmetres i la superfície afectada és de més de 13.800 hectàrees de disset municipis -la Jonquera, Agullana, Darnius, Boadella i les Escaules, Terrades, Llers, Vilanant, Avinyonet de Puigventós, Vilafant, Figueres, Cantallops, Capmany, Sant Climent Sescebes, Masarac, Cabanes, Biure i Pont de Molins-.

D'aquesta superfície afectada, la majoria correspon a arbrat (51%), conreu (22%) i matollar (19%). No obstant, cal tenir en compte que a l'interior d'aquest perímetre hi ha zones que no han cremat.

A més, quatre carreteres continuen tallades aquest dimarts al matí a l'Alt Empordà a causa de l'incendi que afecta la zona des de diumenge. Les vies afectades en els dos sentits són la GI-500 entre Agullana i la N-II, la GI-502 entre Darnius i la N-II, la GI-504 entre Terrades i Boadella i la GI-510 entre Terrades i Gerds.

El telèfon d'Emergències de la Generalitat ha atès més de 5.000 trucades relacionades amb aquests incendi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres

En marxa la Lectura continuada de ‘Les hores’, de Josep Pla

palafrugell
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós