Societat

Els Bombers concentren els esforços en el front situat entre Boadella i Terrades

El perímetre de l'incendi s'eleva a les 13.953 hectàrees

169 dotacions terrestres dels Bombers i una vintena de mitjans aeris treballen intensament per contenir el foc

Continuen tallades quatre carreteres secundàries

El foc que crema des del diumenge a l'Alt Empordà continua actiu aquest dimarts a la tarda, tot i que les previsions són optimistes, segons ha informat el departament d'Interior.

En una compareixença des del centre de comandament situat al parc de Bombers de Figueres, el conseller d'Interior, Felip Puig, ha explicat que el punt més sensible de l'incendi ara mateix és el front situat entre Terrades i Boadella. A hores d'ara els Bombers de la Generalitat concentren tots els esforços en aquest punt, cap a l'embassament de Boadella. A més, en aquesta zona hi ha punts sensibles i l'orografia dificulta les tasques d'extinció per terra. El conseller també ha explicat que el vent de marinada ha arribat amb més força que l'esperada i això ha provocat que el foc hagi reprès en alguna zona.

En canvi, altres punts crítics, com la zona de Cantallops i la de Darnius, Agullana i la Vajol, es mantenen estables.

Un total de 169 dotacions terrestres dels Bombers treballen al llarg del perímetre de l'incendi forestal, que s'apropa a les 14.000 hectàrees. A més dels Bombers de la Generalitat, també participen en les tasques d'extinció 8 seccions de la Unitat Militar d'Emergències de l'Estat (UME) i 76 dotacions dels Bombers francesos, efectius dels Bombers d'Andorra i voluntaris de les Agrupacions de Defensa Forestal. Així mateix, a la zona hi treballen efectius dels Mossos d'Esquadra, policies locals, membres del cos d'Agents Rurals, tècnics i voluntaris de Protecció Civil, membres de la Creu Roja i unitats del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), entre d'altres.

També continuen actuant a la zona 9 mitjans aeris dels Bombers de la Generalitat; 4 avions del País Valencià; 1 mitjà aeri de l'Aragó; 1 d'Andorra; 4 del ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient i 7 avions francesos. Puig ha destacat el suport dels mitjans aeris dels bombers francesos.

Gairebé 14.000 Ha afectades

Segons les estimacions del cos d'Agents Rurals, el perímetre de l'incendi arriba ja a les 13.953 hectàrees afectades i ha afectat a 17 municipis: la Jonquera, Masarac, Cabanes, Biure, Pont de Molins, Llers, Avinyonet de Puigventós, Vilanant, Terrades, Cistella, Boadella i les Escaules, Terrades, Darnius, Agullana, Cantallops, Capmany i Sant Climent Sescebes.

Quatre carreteres secundàries continuen tallades en tots dos sentits de la marxa: la GI-500, entre Agullana i la N-II; la GI-502, entre Darnius i la N-II; la GI-504, entre Terrades i Boadella, i la GI-510, entre Terrades i Llers.

Els Mossos d'Esquadra han informat de l'evacuació de set persones del Mas Lluís, entre els municipis de Terrades i Sant Llorenç de la Muga.

Sis persones continuen hospitalitzades

Encara hi ha sis persones ingressades per ferides patides durant l'incendi. Quatre es troben a l'Vall d'Hebron de Barcelona, una de les quals es troba en estat crític, mentre que les altres evolucionen favorablement. Els dos ferits ingressats a l'Hospital Trueta de Girona evolucionen favorablement, segons ha informat el SEM. D'altra banda, entre ahir i avui s'han increment les assistències per afectacions lleus i consultes per fum als centres assistencials de l'Alt Empordà. A més, també han resultat ferides 3 persones en les tasques d'extinció. Es tracta d'un bomber que ha resultat ferit lleu en una cama per la utilització d'una motoserra i dos militars que també han resultat ferits lleus per contusions, tots han estat evacuats l'Hospital de Figueres i ja han estat donats d'alta.

A hores d'ara només queden dues cases sense subministrament elèctric, al municipi de l'Agullana. Així mateix, la companyia elèctrica va retirant grups electrògens provisionals a mesura que es recupera el servei i ja només en queden 19 en funcionament. Per altra banda el conseller ha explicat que per facilitar la taca dels mitjans aeris s'han de fer talls intermitents en una línia de mitja tensió (25.000 volts) del subministrament elèctric. Aquest tall provocarà incidències en el servei a Agullana, la Vajol, Darnius, Maçanet de Cabrenys, Boadella i les Escaules, Llers i la Jonquera.

Unes 900 línies de telefonia fixa continuen patint incidències als municipis de Cantallops, Maçanet de la Selva, Darnius, la Vajol i Pont de Molins. També hi ha problemes en la cobertura de telefonia mòbil a la Vajol, Maçanet, Capmany, la Jonquera, el Pertús i Pont de Molins.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES