Societat

Mig miler d'efectius continuen treballant en el foc de l'Alt Empordà

Deu mitjans aeris remullen la zona per acabar de remullar la zona de l'incendi, que continua en fase de control

El superfície afectada és de 13.963 hectàrees, tot i que hi clapes a l'interior que no han cremat

Mig miler d'efectius continuen treballant en l'incendi forestal que des del passat diumenge crema a l'Alt Empordà i que ahir a la nit va entrar en fase de control, segons han informat els Bombers de la Generalitat.

Tot i que el vent de marinada ha bufat aquesta tarda amb relativa intensitat, això no ha dificultat decisivament les feines d'extinció i els Bombers continuen treballant intensament per poder controlar l'incendi de manera definitiva al llarg de les properes hores.

Els Bombers de la Generalitat mantenen 45 dotacions terrestres per resseguir tota la zona afectada i concentren els seus esforços en el punt més sensible, entre Terrades i Boadella. Tot i això, es continua treballant a d'altres zones per assegurar la totalitat dels quilòmetres de perímetre i remullar la superfície interior. Al llarg de la tarda s'han produït petites revifades i fumaroles, que ràpidament han estat controlades. 28 dotacions terrestres dels Bombers francesos col·laboren encara en les tasques d'extinció, sobretot a la zona de la cua de l'incendi, la part nord més propera a la frontera. Així mateix, 15 dotacions de la Unitat Militar d'Emergències participen activament en el control del foc i revisen els punts calents per evitar revifalles.

Una desena de mitjans aeris (4 helicòpters bombarders, 4 avions de vigilància i atac i 2 hidroavions) han treballat intensament durant les darreres hores de llum d'aquest dimecres per acabar de remullar la superfície.

El personal de Protecció Civil, de les Agrupacions de Defensa Forestal, dels Mossos d'Esquadra, del Sistema d'Emergències Mèdiques, de la Creu Roja, membres de Policia Local i voluntaris completen el dispositiu.

Segons les dades provisionals del Cos d'Agents Rurals, la superfície afectada és de 13.963 hectàrees. En aquests moments, les patrulles d'agents estan sobre el terreny per mesurar exactament l'afectació del foc, ja que hi ha zones a l'interior del perímetre que no resultat cremades.

Aquest dimecres només ha continuat tallada la carretera GI-504 a Boadella per deixar lliure el pas als vehicles d'emergències, segons ha informat el Servei Català de Trànsit.

La Direcció General de Protecció Civil manté activada la fase d'alerta del Pla Infocat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.