Societat

A la recerca del culpable

El conseller d'Interior veu que les possibilitats de trobar els autors del foc són “remotes”

Petits incendis ahir a Roses, Begur, Massanes Llagostera i Sant Llorenç de la Muga

2.637 hectàrees carbonitzades a Capmany, el poble més afectat

El conseller d'Interior, Felip Puig, veu ara difícil trobar els culpables dels incendis de l'Alt Empordà i considera que “les possibilitats de localitzar els autors dels focs són remotes”, però afirma: “Farem tot allò que puguem.” Puig va fer aquestes declaracions ahir, després que dimarts el conseller digués que arribaria fins al final en la investigació per trobar els responsables. Precisament, el conseller va recordar que la fiscalia ha obert diligències i ha demanat al Departament d'Interior tota la informació dels incendis, tant el de Portbou com el de la Jonquera, que han cremat 14.000 hectàrees i han provocat la mort de quatre persones.

Els Mossos continuaven ahir analitzant les burilles trobades al lloc on es va originar l'incendi de Portbou per treure'n mostres d'ADN, tot i que Puig va admetre que és “com buscar una agulla en un paller”. Pel que fa a l'incendi de la Jonquera, es continuen buscant testimonis de persones que circulessin o estiguessin aparcades a la zona on va començar el foc.

Els bombers van continuar la feina a Boadella remullant la zona –tot i que els bombers francesos i l'UME s'han retirat– i al vespre el foc encara estava en fase de control. Vint dotacions han seguit treballant aquesta nit i es confia que avui o el cap de setmana quedi extingit. Durant el dia hi va haver alguns ensurts amb fumeroles a la zona cremada, i també es van declarar incendis petits, a Roses, Begur, Llagostera, Massanes i Sant Llorenç de la Muga.

L'últim balanç d'hectàrees cremades és de 13.824, segons dades dels Agents Rurals, que també determinen que Capmany és el municipi més afectat, amb 2.637 hectàrees carbonitzades. El segueixen la Jonquera (2.365 ha), Agullana (1.365 ha) i Darnius (1.064 ha).

Tant el titular d'Interior, Felip Puig, com el d'Agricultura, Josep Maria Pelegrí, van demanar comparèixer al Parlament, i podria ser dilluns. Avui la vicepresidenta del govern, Joana Ortega, es reuneix amb els alcaldes dels municipis afectats.

D'altra banda, arran de la pregunta sobre si els incendis de l'Empordà han afectat cap monument declarat bé cultural d'interès nacional, el director dels serveis territorials de Cultura, Antoni Baulida, va respondre que no, i que el que ha afectat són masies.

Ahir els Mossos van detenir el presumpte autor del foc de les Gavarres, un jove de 36 anys veí de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Crearan vint places regulades per aparcar autocaravanes pagant 5 euros

TERRASSA
moda

Giambattista Valli il·lumina Barcelona en la Bridal Night

Barcelona
política

Agents de la Guàrdia Urbana irrompen al ple per reclamar millores salarials

TARRAGONA

Destinaran 1,8 milions per reparar “amb urgència” el passeig de Fenals

lloret de mar

Jaume Cruset i Ballart, pregoner de les Festes de Primavera de Girona

GIRONA

Trobada entre el Consell Intercomarcal de la Gent Gran i la Generalitat

GIRONA

Adjudiquen el projecte per construir 66 habitatges de lloguer

lloret de mar
RELIGIÓ

«Sigues al capdavant per servir», lema episcopal del nou bisbe de Girona

GIRONA
SALT

Segon espai del servei gratuït de canguratge i temps de cures

SALT