Educació

EDUCACIÓ

Cervià denuncia el “pèssim” estat de l'escola municipal

L'Ajuntament demana que Ensenyament faci reformes al centre, el mateix des de fa quaranta anys

L'alcaldessa critica les deficiències del sostre, els tancaments i els desaigües de l'Aixart

A Cervià de Ter comencen a estar preocupats del mal estat de l'escola municipal l'Aixart –“pèssim”, en paraules de la seva alcaldessa, Roser Estañol (CiU)–. El consistori està en contacte amb el departament d'Ensenyament, que s'ha compromès a posar-hi remei com més aviat millor. Estañol entén que la situació econòmica no permet construir un centre nou que substitueixi l'actual, però lamenta que l'escola l'Aixart “ha de tenir unes condicions mínimes i ara són pèssimes”, afirma.

L'escola de Cervià de Ter té uns 120 alumnes i ja no és compartida amb Sant Jordi Desvalls i Medinyà. Estañol explica que hi ha humitats al sostre, els desaigües estan embussats i els tancaments de l'edifici estan en mal estat. Al mes de febrer, l'AMPA del centre ja va denunciar el mal estat de l'Aixart i l'equip directiu va reconèixer que els desaigües dels lavabos s'embussen i que hi ha humitats.

Biblioteca tancada

A causa de l'estat de l'escola, la direcció del centre ha decidit tancar la biblioteca com a mesura de prevenció i per evitar que cap dels alumnes prengui mal. Hi ha humitats i el sostre cau a trossos.

El dimecres 24 d'octubre la direcció territorial d'Ensenyament va enviar dos tècnics a fer una revisió a l'escola de Cervià. Aquests tècnics faran un informe de l'estat de l'equipament. Així, dimecres vinent Estañol es reunirà amb el director territorial d'Ensenyament, Albert Bayot.

Cada estiu, l'Ajuntament fa reformes menors al col·legi. “Ara l'edifici necessita unes obres importants, que l'Ajuntament no pot assumir econòmicament”, assenyala l'alcaldessa de Cervià de Ter.

LA FRASE

Una escola nova no es pot fer, però hi ha d'haver unes condicions mínimes. Ara són pèssimes
Roser Estañol
ALCALDESSA DE CERVIÀ DE TER (cIu)

La pluja inunda el pati i dificulta anar al lavabo

L'alcaldessa de Cervià de Ter, Roser Estañol, ha explicat que el mal estat de l'escola fa que, quan plou, els nens no puguin anar al lavabo perquè el pati s'inunda i els desaigües s'embussen. Estañol admet que els alumnes que estan en els mòduls prefabricats estan en més bones condicions que els que estan en l'edifici originari de l'escola, construïda fa quaranta anys. L'escola ha deixat de ser una escola rural a causa de l'increment d'alumnes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.