Societat

PATRIMONI

Serra de Daró restaura la rectoria recuperada

El teulat de la rectoria de Serra de Daró ja està completament restaurat, culminant la primera acció de recuperació d'un edifici construït a finals del segle XIX amb l'esforç de tot el poble, un patrimoni que constava com a donació del marquès de Robert l'any 1888 a Serra de Daró. La rehabilitació d'ara ha estat subvencionada pel Consell Comarcal amb un cost previst de 45.304,13 euros. En aquesta construcció, que ha durat al voltant d'un mes i mig, han aixecat tota la coberta, han substituït tots els cairats de fusta que estaven completament corcats i han reconstruït fidelment l'antic teulat. Amb aquesta reconstrucció s'evita l'enfonsament, perill real que amenaçava deixar la construcció en només les parets mestres.

La rectoria és patrimoni local des de l'abril del 2011, moment en què es va formalitzar la compra al Bisbat. El darrer habitant permanent va ser mossèn Mateu Puig, que va morir a principi dels anys setanta. El Bisbat llavors ho va cedir per a usos privats fins que, uns anys després, el poble es va mobilitzar davant el perill de venda, que va poder frenar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.