Urbanisme

El jutjat tomba la petició per aturar la Superilla de l’Eixample

La Cambra de la Propietat va demanar mesures cautelars per evitar que comencin aquest mes, però el magistrat les denega perquè preval “l’interès públic”

El titular del jutjat contenciós administratiu 16 de Barcelona ha desestimat la petició de la Cambra de la Propietat Urbana de Barcelona que volia aturar cautelarment l’inici de les obres de la Superilla Barcelona, a l’Eixample. L’entitat va presentar un recurs contra els plans de l’Ajuntament de fer una superilla a l’Eixample però a meitats de juliol, un cop es va conèixer que ja s’havia procedit a l’adjudicació dels contractes de reurbanització de diversos eixos, va registrar un nou escrit demanant la resolució cautelar.

La petició ha estat desestimada pel jutge, que considera que no és admissible paralitzar les obres ad cautelam. La interlocutòria recull que l’actuació municipal persegueix una finalitat pública, la millora urbanística de la zona, i, per tant, en aquest cas preval l’interès públic.

Segons fonts municipals, la previsió és que les obres de la superilla de l’Eixample comencin la segona quinzena d’agost i implicarà la transformació dels carrers Girona, Comte Borrell, Consell de Cent i Rocafort en eixos verds.

El magistrat que signa la interlocutòria descarta que les obres siguin “irreversibles” en cas de dictar-se una sentència estimatòria que declari que l’actuació de l’Ajuntament és contrària a dret,, un dels arguments que al·lega la Cambra. De fet, considera que el cost d’una eventual reversió seria “purament econòmic” i en tot cas ho hauria d’assumir l’Ajuntament de Barcelona. Un escenari en el qual el jutge, no té cap dubte de la “solvència econòmica” de l’administració per fer-hi front. A més, assegura que en tot cas qui ho patiria econòmicament seria la mateixa administració demandada i no la Cambra.

“La Cambra de la Propietat Urbana de Barcelona no pot erigir-se en defensora d’un hipotètic interès general en base a uns hipotètics perjudicis, que més enllà de les al·legacions, no es concreten”, recull el text.

La resolució és susceptible de recurs d’apel·lació en els 15 dies següents a la seva notificació, que data del 29 de juliol.

La Cambra argumenta que les obres s’han aprovat vulnerant el procediment legal establert amb la finalitat d’agilitzar al màxim l’execució de les obres. Entre els fets que resulten més “greus” mencionats per la Cambra hi ha l’exposició al públic dels quatre projectes alhora que l’empresa municipal BIMSA ha licitat l’execució de les obres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Disset anys esperant equipaments a les Glòries

Barcelona
Les roses del Firal i les del cementiri
crònica

Les roses del Firal i les del cementiri

enogastronomia

Cinc catalans competeixen avui a Madrid per ser el millor sommelier de l’Estat

Barcelona

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt