Urbanisme

Junts x Roses vol piscines salades a la vella depuradora

La regidora d’Urbanisme, Sílvia Ripoll (Junts), es nega a enterrar el projecte aprovat pel ministeri en un concurs d’idees

L’alcalde, d’ERC, diu que cal repensar-lo

La regidora d’Urbanisme de Roses, Sílvia Ripoll (Junts), no vol renunciar al projecte de construir unes piscines salades a l’espai de l’antiga depuradora de marisc de la població, segons reflectia el projecte aprovat pel ministeri en un concurs d’idees. Ripoll, que també és la candidata a l’alcaldia en les pròximes eleccions municipals, està en desacord amb la voluntat expressada per l’alcalde, Joan Plana, d’ERC, en l’últim ple.

Plana va revelar que havia tingut una reunió amb representants del ministeri fa poc: “Ens van dir que no hi ha cap problema de repensar tècnicament el projecte, que no hi ha cap problema pel termini; és a dir, si no s’executa aquest any hi ha possibilitat que s’executi en un altre moment.”

La regidora d’Urbanisme, per la seva banda, va manifestar ahir que el projecte en què es preveuen piscines salades “està aprovat per l’Estat espanyol”. “Lamento com a regidora d’Urbanisme que no hàgim estat capaços de generar un consens entre els grups polítics perquè l’Estat espanyol vingui a invertir aquest milió d’euros al nostre municipi.”

“No vull abandonar aquest projecte. Roses necessita aquests projectes singulars, que ens fan diferents i que porten un valor afegit”, indicava. Ripoll, a més, va afegir que era un projecte “important per al turisme”. “Aquest projecte ens diferencia d’altres poblacions turístiques, i no hi hem de renunciar. Vivim del turisme. Necessitem un turista curiós, que no es conformi amb el sol i la platja.”

En el projecte es preveu uns espais d’aigua salada, on la gent podria seure i posar els peus dins l’aigua. No es tracta, en cap cas, de fer unes piscines arran de mar, en zona de domini públic maritimoterrestre. El govern espanyol va treure a concurs, l’any 2018, les propostes de recuperació de l’antiga depuradora que s’havia enderrocat l’any 2017. Es demanava que es respectés l’estat original de la zona i que es preveiés com una recuperació de l’espai i una millora de l’entorn. El projecte guanyador va ser el del rosinc Dani Abad.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Austràlia

Desenvolupen una pols magnètica que elimina microplàstics de l’aigua en una hora

Sydney (Austràlia)

Demanen 9 anys i 9 mesos de presó per a Gonzalo Boye

MADRID

Pressupost de més de 8 milions a Maçanet per acabar obres

Maçanet de la Selva
Societat

Arranca la temporada de Pastorets

Tanquen el túnel del vent per l’encariment del preu de la llum

empuriabrava
Fundació Pere Tarrés inicia una campanya per atendre 6.200 nens en risc d’exclusió
societat

Fundació Pere Tarrés inicia una campanya per atendre 6.200 nens en risc d’exclusió

societat

Troben un cadàver dins d’una maleta en un contenidor de l’Eixample de Barcelona

La sequera afectarà la collita d’oli de l’Empordà

pau

Jornada per a l’aprofitament d’aliments i la sostenibilitat

Girona