Urbanisme

Calonge lamenta el no d’Unió de Pagesos

El govern local destaca el caràcter social del projecte d’horts i nega que la parcel·la s’acabi microparcel·lant

El govern de Calonge i Sant Antoni va voler respondre ahir a l’oposició d’Unió de Pagesos al projecte d’horts socials, ecològics i saludables que impulsa. En el comunicat públic de l’Ajuntament de Calonge s’assegura que “en cap cas” la parcel·la seleccionada es microparcel·larà, sinó que “tindrà diferents usuaris en una parcel·la única, cadascun dels quals tindrà una part assignada per al seu cultiu”. “Qualificar aquest ús de microparcel·lació és totalment fals, ja que el terreny seleccionat es manté com una sola parcel·la”, afirmava en l’escrit el consistori. Admetia que podria ser “pur desconeixement” d’Unió de Pagesos i rebutjava l’afirmació del sindicat en el senti que el projecte podria acabar “generant especulació en el preu de la terra” i qualificava l’afirmació de “gratuïta”.

Així mateix, s’afirma en la resposta de l’Ajuntament que la tramitació d’aquest projecte es fa “d’acord amb la normativa vigent”, seguint tots els tràmits necessaris.

La selecció del terreny s’ha fet “a través d’un concurs públic obert”, en el qual es podien presentar parcel·les que complissin uns requisits mínims de dimensions, i també que disposessin d’aigua i llum. “La parcel·la escollida va guanyar el concurs públic i va ser triada com l’espai on situar aquest projecte”, es recordava.

“El projecte –indiquen– vol ser un punt d’interrelació social, que permeti l’autoabastiment d’aliments a persones en situació de vulnerabilitat econòmica i a l’hora promourà el cultiu ecològic en un entorn com el pla de Calonge. No entenem l’oposició a un projecte d’aquestes característiques amb un marcat caràcter social i mediambiental”, s’assenyala.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona

Els àvis i les àvies porten el seu passat al Bosc de la Pabordia

girona
enogastronomia

La sommelier Anna Casabona queda tercera al campionat estatal

Sant Sadurní d’Anoia
societat

El Maresme actualitza el protocol de violències masclistes

premià de mar
societat

Gala solidària a l’Hotel Marina Badalona

Badalona