Urbanisme

La reforma de la plaça Major d’Olot, en marxa

S’eliminen els parterres i els cables aeris i es refà la superfície malmesa

La plaça Major d’Olot ha començat a canviar d’aspecte, amb l’inici de les obres de reforma de l’espai. En una primera fase, el projecte consisteix en la retirada dels parterres, la substitució de les lloses trencades i la retirada dels cables aeris i part del que hi ha a les façanes dels edificis. Si no surten entrebancs, les obres han de durar fins Setmana Santa.

Les façanes

En una segona fase s’abordarà l’arranjament de les façanes (inclòs el repintat, que s’haurà de cenyir a un cromatisme concret), una feina que haurà d’anar a càrrec dels propietaris dels 19 immobles que hi ha. Per tal de facilitar la inversió dels particulars, l’Ajuntament ha obert una línia d’ajudes econòmiques. Tot plegat està pressupostat en 500.000 euros.

“Reactivació del barri”

Mentre que l’equip de govern (Junts) presenta el projecte com una eina perquè l’emblemàtica plaça recuperi la centralitat social que havia tingut i d’aquesta manera es reactivi l’activitat al barri vell, tots els grups de l’oposició consideren que no és una despesa prioritària, ja que per ells la ciutat i en concret el centre té problemàtiques més apressants, com per exemple el gran nombre d’habitatges buits o el mal estat d’alguns edificis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia