Urbanisme

Sant Feliu de Buixalleu

Disputa per reurbanitzar el Ducat del Montseny

Els veïns de la urbanització Ducat del Montseny de Sant Feliu de Buixalleu denuncien que fa més de deu anys que intenten tirar endavant sense èxit el projecte d’urbanització de la zona. És un projecte que s’ha de materialitzar en règim de cooperació i lamenten que sigui l’Ajuntament qui ha posat bastons a les rodes. Fins i tot s’ha creat una comissió amb representants tècnics de les dues parts per revisar i actualitzar el cost d’un projecte de 2014, que va servir aleshores per reconduir el projecte original, però que no s’ha reunit mai.

El president de la junta veïnal, Joan Saurí, ha explicat que és una urbanització fruit del boom urbanístic dels anys setanta. “Està ben estructurada, però construïda amb un esclop i una espardenya, amb molts de pedaços a l’asfalt que la gent ha anat fent. El projecte de 2014 és faraònic i té un cost molt elevat”, ha indicat. I hi ha afegit: “Hi ha mala fe no manifesta, però l’Ajuntament ens condemna a la decadència i a aplicar càrregues il·legals.” Per això, la nova junta va encarregar a una enginyeria que portés a mínims el projecte per ser recepcionat i que va fer-lo baixar dels 5,8 milions als 3,9.

L’alcalde, Josep Roquet, ha explicat que van treure a licitació la urbanització del Ducat i el 70% dels assistents van dir que no la volien per no poder fer front a les càrregues. “Amb la nova junta veïnal i amb la participació del Consell de la Selva es va actualitzar el projecte i dels tres milions es va passar als quasi cinc. Tenim un pressupost municipal de dos milions i no podem assumir aquest cost, cap interventor en ho autoritzaria”, ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Amposta augmentarà la presència policial per frenar els furts

AMPOSTA
urbanisme

El nou POUM perfila com serà la ciutat d’aquí a mig segle

Tarragona
educació

La UPC oferirà el grau de Medicina a partir del 2026

BARCELONA

Reivindiquen l’herència de la gastronomia marinera femenina

roses

L’Escala vol definir un Pla Local de Joventut amb la participació

l’escala
medi ambient

Mataró canvia de lloc els peixos del Parc Central per la sequera

mataró

La UAB aprova un pla per assolir la neutralitat climàtica el 2030

Cerdanyola del Vallès
MEDI AMBIENT

El GironaNat recupera basses pluvials i en crea de noves

girona

Rècord de validacions a TMB coincidint amb Sant Jordi

Barcelona