Urbanisme

opinió

Un barri que vol equipaments i defensa el patrimoni

La Plataforma Salvem la Unió Cooperatista Barcelonesa ho adverteix: “A més d’evitar l’enderroc i reclamar transparència, reivindiquem la recuperació de la memòria obrera i cooperativa dels barris de l’esquerra de l’Eixample, diem prou a la despatrimonialització! L’edifici s’ha de conservar i ha de tenir un ús pel barri, que té una greu manca històrica d’equipaments. Necessitem una planificació global d’equipaments i espais per al barri coherent i d’acord amb les necessitats i demandes de la seva gent, i que no estigui subjecta als vaivens polítics i de mercat.”

Aquesta inquietud dels veïns de l’esquerra de l’Eixample surt a la superfície cada vegada que es parla de requalificar locals, fer permutes o cedir propietats en els carrers que formen aquest barri. Perquè, segons explica l’arquitecte Alfons Santamaria, portaveu de la vocalia de patrimoni de l’Associació de Veïns, al llarg dels anys els governs municipals han anat fent convenis o pactant canvis sense que això hagi repercutit finalment en equipaments per al barri. Santamaria considera que no s’hauria de perdre la finestra d’oportunitat que s’obre amb el començament del nou projecte a l’edifici Estel i fora bo que totes les parts implicades en moltes de les combinacions immobiliàries podessin pactar la millor solució: “Des dels promotors privats, fins al bisbat, l’Ajuntament i, sobretot, l’hospital Clínic podríem estudiar quin futur podem trobar a edificis com els de l’Associació Cooperatista Barcelonesa i donar així resposta a les necessitats del barri.” Santamaria hi afegeix que hi ha un gran nombre de possibilitats a l’hora de pactar traslladar uns serveis a un lloc i no posar-los en un altre, on es podria recuperar la memòria i el llegat del barri. “És un Monopoly al qual cal jugar si volem guanyar entre tots i si ara aquest edifici tira endavant seria un bon moment per contemplar la imatge ampliada i buscar solucions”, rebla el portaveu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SANT FELIU DE GUÍXOLS

El ple aprova el projecte del futur museu Carmen Thyssen guixolenc

SANT FELIU DE GUÍXOLS
Astronomia

Descobreixen el forat negre d’origen estel·lar més massiu de la Via Làctia

Barcelona
SALUT

200.000 pacients esperen per a una intervenció quirúrgica a Catalunya

BARCELONA
economia

Proven un sistema per reduir la salinització dels camps d’arròs del delta de l’Ebre

delta de l’ebre

Salut crea a Girona la primera xarxa hospitalària de Catalunya

GIRONA
medi ambient

Posen una caixa niu pel falcó pelegrí a la xemeneia de la incineradora de Mataró

mataró
societat

SOS Racisme llença una campanya per continuar amb la seva activitat

BARCELONA
economia

L’AMB dona una ajuda de 175.000 euros per les famílies desallotjades

esplugues de llobregat

Tret de sortida al Fórum de Gestió de Residus municipals #wasteinprogress

GIRONA