Urbanisme

Denuncien una campanya per “demonitzar” les ocupacions

Col·lectius d’habitatge i altres entitats diuen que “no es pot desvincular de l’especulació immobiliària i el fons voltor

Entenen que la manifestació de l’empresa Desokupa “incita a l’odi”

Col·lectius d’habitatge, centres socials ocupats i altres organitzacions de Barcelona han denunciat avui el que consideren una campanya “contra les ocupacions” deslligada dels “problemes reals” de la ciutat. Ho han fet a les portes del Centre Social Anarquista de Can Vies, on han carregat contra l’especulació immobiliària i els fons voltors. També han criticat la manifestació convocada ahir al vespre per l’empresa Desokupa, que tenia com a objectiu “incitar l’odi” i “criminalitzar les ocupacions”. “Si s’ha demonitzat l’ocupació, és perquè constitueix un atac directe a la propietat privada i a la impunitat de qui manté habitatges buits enmig d’una crisi de l’habitatge”, han els portaveus.

Segons ha recollit l’ACN, els convocants també han assenyalat que la campanya electoral d’aquestes eleccions municipals s’ha centrat en l’ocupació “desvinculant-la de l’especulació”, quan aquest és “el problema real” en matèria d’habitatge. Per això, consideren que des de determinats partits polítics, així com mitjans de comunicació, s’ha generat “una alarma social” com si fos un dels problemes més greus en l’actualitat.

Un altre factor que consideren que s’ha “obviat” és la quantitat d’habitatges buits que pertanyen a grans empreses, fons voltors i bancs. “No s’usen mai, mentre el preu del metre quadrat no para de créixer, dificultant encara més l’accés a una necessitat tan bàsica com és tenir un sostre”, han subratllat.

Han destacat que am la situació actual el que sorprèn és que “l’ocupació no s’hagi multiplicat per deu en els últims anys”. També han recordat que molts locals d’associacions de veïns, ateneus i casals de joves, actualment regularitzats i en funcionament, “tenen una història estretament vinculada a l’ocupació”. “ Són espais oberts a tothom, que permeten desenvolupar projectes socials, polítics i culturals: des de menjadors populars i xarxes d’aliments, a gimnasos, tallers, cinemes, auditoris i teatres autogestionats”, han conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona
barcelona

Una vintena d’entitats reclamen que la prefectura de la Via Laietana sigui “només un lloc de memòria”

barcelona