Urbanisme

L’Ajuntament de Girona aprova definitivament el projecte de la Casa de la Tecnologia

L’Ajuntament de Girona ha aprovat definitivament avui per Junta de Govern Local (JGL) el projecte de la Casa de la Tecnologia, la qual s’ubicarà en el Xalet Soler, situat al carrer de Barcelona, segons ha informat el consistori en un comunicat. L’objectiu és transformar aquest equipament en l’epicentre de la divulgació científica de la demarcació. Un cop aprovat, es trauran a licitació les actuacions amb un cost d’1.725.594,72 euros (IVA inclòs).

La Casa de la Tecnologia acollirà la futura seu gironina del Museu de les Matemàtiques, i una zona de col·laboració entre entitats, persones i empreses i de cotreball digital i tecnològic obert a la ciutadania. A més, es preveu obrir al barri i a la ciutadania l’espai verd que envolta la casa, una zona d’estada i jardí que serà públic i que servirà com a zona de pas i de descans del veïnat.

El projecte es realitzarà en dues fases. En la primera es reformarà l’edifici principal i s’hi instal·laran els elements necessaris per fer-lo accessible per a tothom. Per guanyar espai i comoditat, tant les escales com els ascensors i lavabos accessibles es construiran en un lateral de l’edifici. En una segona fase, es preveu aixecar una sala polivalent annexa a l’edifici principal.

Del xalet original se’n conservaran l’estructura exterior, la façana i elements d’interès i d’ofici, com puguin ser els balcons i terrasses, els objectes de ferro forjat o ceràmica, així com la xemeneia de la planta principal. També es respectaran les quatre plantes actuals, que tindran un total de 732 m2 de superfície útil i 974 m2 de superfície construïda.

D’altra banda, la JGL també ha aprovat el projecte de creació d’una vorera d’accés per connectar els barris de Torre Gironella i Les Pedreres, una de les propostes realitzades pel veïnat en el marc dels pressupostos participats del 2017 i 2018. L’objectiu és unir els dos barris de forma segura. Ara el projecte, que té un cost de 430.052,05 euros (IVA inclòs), se sotmetrà a informació pública per després aprovar-lo definitivament i treure a licitació les actuacions.

També s’ha donat llum verda a col·locar un mòdul de vestidors al Pavelló de Palau-sacosta per tal de facilitar i millorar la pràctica d’hoquei en el complex esportiu. Aquest mòdul comptarà amb un vestidor, quatre dutxes, un lavabo adaptat i un sala d’instal·lacions. L’import total de les obres és de 140.493,03 euros (IVA inclòs).

Alhora, s’ha aprovat inicialment la revisió del projecte de construcció d’un carril bici a la zona industrial de Torroella – Nestlé, el qual connectarà amb altres camins ciclables existents. Les actuacions del projecte s’han modificat, motiu pel qual s’ha dut a terme aquesta revisió. Aquest té un cost de 401.194,48 euros (IVA inclòs).

Per últim, el consistori ha adjudicat les obres de reparació dels estreps del passallís de l’Onyar a l’alçada de l’escola Sagrada Família a l’empresa Naturalea Conservació SL per un import de 98.568,61 euros (IVA inclòs).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

canvi climàtic

El desglaç polar per la crisi climàtica alenteix la rotació terrestre

barcelona
societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra
SALT

Identifiquen un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT
Societat

Els sindicats de presons convoquen vagues el 26 d’abril i 11 de maig

Barcelona
CAMPRODON

S’estrena una guia turística que utilitza la Intel·ligència Artificial

CAMPRODON
VENTALLÓ

Les últimes pluges garanteixen els farratges als pagesos gironins

VENTALLÓ
TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA

Pressió per un cos perfecte

Barcelona
Èlia Soriano
Directora de l’Institut Català de la Dona (ICD)

“Totes hem patit allò de «No soc prou prima», «No soc prou alta»”

barcelona