Urbanisme

PALAFRUGELL

L’alcalde diu que l’hotel previst a Aigua-xelida s’acabarà fent

L’alcalde de Palafrugell, Juli Fernández, ha aclarit que la tramitació del polèmic hotel previst a l’màbit d’Aigua-xelida –Tamariu– ha estat suspesa per la comissió territorial d’urbanisme (CTUG) però amb l’opció que sigui esmenada, i deixant clar que la negativa inicial –en espera de la redefinició del pla de millora urbana i un nou estudi paisatgístic entre diverses alternatives– “no qüestiona el projecte i en cap cas diu que no compleixi els paràmetres urbanístics”.

Fernández no amaga el “malestar” pel fet que la resolució de la CTUG “es filtri a determinats col·lectius contraris” –ERC la va avançar la setmana passada i SOS Costa Brava la va confirmar poc després– abans que arribés pels canals oficials al consistori. Se n’ha queixat formalment al president de l’òrgan, les deliberacions i resolucions del qual “teòricament són secretes”. Però en haver confirmat que el projecte ha estat tombat, comparteix la documentació en un ”exercici de transparència‘, ja que a parer del govern local, la solució de repartir l’edificabilitat entre quatre edificis i la reducció de 160 a 66 habitacions es dona per bona.

Començar de zero

El temps, però, corre en contra del consistori i la suspensió d’Urbanisme implica que els promotors hagin de reiniciar la tramitació del pla de millora urbana (PMU), aprovat pel ple per tots els grups llevat dels Comuns –que hi trobaven a faltar documents i plànols– i ERC, que després de la reunió de la comissió informativa, al ple va reclamar més ajustos i també hi va votar en contra. L’alcalde admet que la tramitació s’haurà de reiniciar, i no estalvia la sospita d’un cert “tuf electoralista”, en comparar la filtració d’aquesta negativa respecte a una altra proposta recent, també denegada per la CTUG, a l’hotel La Miranda de Calella, que no havia transcendit.

El regidor d’Urbanisme, Xavier Rangel, es mostra “decebut” després de setmanes de consultes per pactar amb Urbanisme l’encaix de la reducció d’un sector urbanitzable i no afectat pel pla director urbanístic (PDU) de sòls no sostenibles. I recordava que els drets urbanístics, consolidats pel POUM vigent del 2015, s’arrossegaven des del pla general del 1983. Fernández ha aprofitat per carregar altre cop contra ERC, als quals acusa de no haver desclassificat cap terreny “en sis anys al govern” i activar una moratòria que estan esprement fins a final de maig per mirar d’endreçar les desenes de sectors que hi estaven inclosos. Però alhora contra els Comuns, tot defensant que l’opció de les desclassificacions sense costos s’està provant incerta, amb el seguit de sentències que el Tribunal Superior de Justícia està emetent contra la iniciativa del PDU de la Generalitat en diversos municipis de la Costa Brava.

Palafrugell no va quedar inclòs dins del document, però sí que n’aprofita els paràmetres generals d’encaixar l’edificabilitat en zones amb pendents inferiors al 20% o la conservació de zones forestals o sense continuïtat en trames urbanes. Fernández hi contraposava el suport que havia donat el PSC al govern anterior capitanejat per ERC, a la reducció de xalets al complex Aiguacel –de 33 a 15–. I no gosa a fer estimacions sobre el cost que tindria desclassificar l’hotel a Aigua-xelida, però recordava els 2 milions d’euros que el consistori havia d’assumir per un excés a Calella Park.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona
enogastronomia

Els millors vins de les terres de Lleida, el 4 de maig a Artesa

Artesa de Segre
infraestructures

Més carrers amb plataforma única tot i el revés judicial de Borrell

barcelona

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat