Urbanisme

Urbanisme

La Rambla de Barcelona tanca el carril de baixada

Els treballs que permetran completar la remodelació de la Rambla de Barcelona en poc menys de tres anys començaran avui, amb la previsió que es completin aquest mandat, a principi del 2027. Des d’avui, doncs, no hi haurà circulació en sentit baixada i només n’hi haurà en sentit pujada. La via estarà restringida, com fins ara, a veïnat, transport públic, serveis, emergències i mercaderies.

Les actuacions aniran per fases: primer, la banda Besòs, després, la banda Llobregat i, finalment, el tronc central. La planificació de les actuacions s’ha definit a partir de l’actualització del calendari impulsada pel govern municipal per reduir a la meitat els sis anys d’obres previstos inicialment. Ara, s’està encarant la recta final de les obres de la Rambla entre Colom i Santa Madrona, el primer dels cinc àmbits definits pel projecte executiu, que es preveu que acabin al llarg del juliol, i avui s’ha donat inici a les obres als altres quatre trams: Santa Madrona-Arc del Teatre, Arc del Teatre-Liceu, Liceu-Portaferrissa i Portaferrissa-Canaletes.

El projecte de reurbanització reduirà l’espai destinat al vehicle i se’n donarà més al vianant. Hi haurà un sol carril de circulació per banda de 3,5 metres d’amplada restringit al trànsit veïnal, de serveis, de mercaderies i d’aparcaments. En total, s’hauran destinat 55,6 milions d’euros a la transformació de tot el passeig.

Els primers deu mesos, s’afectaran la calçada i la vorera del lateral Besòs, i durant aquesta fase els vehicles circularan, en sentit plaça Catalunya, per la calçada on actualment es baixa fins a Colom. Els deu mesos següents, es treballarà a la calçada i la vorera del lateral Llobregat, i els vehicles aniran per la calçada Besòs de pujada. Els dotze últims mesos, s’abordarà el passeig central per trams alterns.

D’altra banda, dissabte va obrir l’Espai Rambla, un punt d’informació, atenció i divulgació específic sobre la reforma ubicat al Palau de la Virreina.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Olot

Compren una antiga tèxtil per consolidar una illa educativa

Olot
Olot

La Plataforma Protegim el Volcà Montsacopa rep el suport de tres associacions de veïns

Olot
SOCIETAT

Els col·lectius LGTBI de Barcelona reclamen la superilla 28 de Juny

Barcelona
Societat

Cremen una bandera LGTBI penjada en un forn de Trinitat Vella

Barcelona
Societat

Lleida declara en ruïna imminent les dues naus cremades la revetlla de Sant Joan

Lleida
EDUCACIÓ

Conflicte entre docents i direcció a l’institut El Til·ler de les Franqueses

Les Franqueses del Vallès
Urbanisme

Tall de carrils a la ronda de Dalt per la cobertura d’un nou tram

Barcelona

Prop de 200 nens i nenes participen en les activitats de CaixaProinfància

GIRONA
MEDI AMBIENT

L’Energètica farà la primera compra de projectes renovables

Barcelona