Les patates més dormilegues

Com tot el que és bo i autèntic les patates de la vall de Camprodon no tenen cap secret. O més ben dit, l'únic secret n'és el subsòl i el clima. I és que la composició de la terra on creixen els tubercles, majoritàriament de la varietat Kennebec, és especial i molt rica en sals i altres nutrients, la qual cosa els dóna una textura i sobretot un gust molt intens i particular. Cal afegir a tot plega el clima. El fet que aquestes patates es facin en una zona del Ripollès on les temperatures no són massa elevades i, a més, que les bones temperatures hi arribin una mica més tard que a d'altres indrets de les comarques gironines i no siguin tan intenses, fa que les patates hi hagin d'estar més temps enterrades que les altres. Això n'accentua encara més les qualitats organolèptiques.

Les patates de la vall de Camprodon, que comercialitza la Cooperativa Ramadera de Molló, són molt apreciades pertot arreu. No obstant això, als restauradors de la vall els agradaria que els agricultors conreessin d'altres varietats i no només la Kennebec. Entre altres coses, això els permetria escollir el tipus de patata que més s'adiu a un determinat plat. Cuines de la Vall de Camprodon presenta les patates de moltes maneres. Entre altres, tallades primes i amb forma de milfulles, com a cremes i sobretot amb el famós trinxat de la zona: el canamillana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.