Societat

tecnologia

El govern demana a Facebook agilitat per tancar els ‘informers'

La xarxa social es compromet a col·laborar en la detecció de les pàgines que siguin administrades per menors

La Generalitat ha demanat a Facebook que agilitzi el procés de tancament de les seves pàgines de xafarderies associades a un centre educatiu, conegudes com a informers, a partir del moment en què es denunciï una calumnia o injúria. La petició s'ha fet a través de la Direcció General de Telecomunicacions i Societat, que ha detectat en els responsables de la xarxa social “disposició a col·laborar”. Un dels punts en el qual vol incidir Facebook és en la detecció de pàgines informer administrades per menors d'edat, segons van explicar fonts del govern.

A més, les dues parts haurien acordat una “àgil coordinació i informació” en cas que els Mossos d'Esquadra tramitin una citació o un requeriment arran d'una denúncia per vexacions o assetjament per alguna persona afectada per la informació publicada.

Internet segura

Coincidint amb la celebració, ahir, del Dia de la Internet Segura –una jornada promoguda per la Comissió Europea i la Xarxa Europea per a una Internet Segura– la Direcció General de Telecomunicacions i Societat va fer una crida a la responsabilitat dels adolescents, pares i educadors per garantir l'ús adequat i segur d'internet. El lema de la jornada, Connecta't amb respecte, deixa clara la preocupació dels governants amb aquest fenomen que darrerament està guanyant pes a la xarxa.

“És necessari mantenir a la xarxa les normes bàsiques de respecte que s'apliquen a les relacions personals i socials fora de la xarxa, i impulsar així el respecte com a valor fonamental entre els joves”,, afirmen les autoritats.

LA XIFRA

6
denúncies
s'han presentat darrerament als Mossos d'Esquadra per delictes contra l'honor a ‘informers' i Gossip.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.