Societat

Tecnologia

Oci a través del núvol

CONSOLA ·

La nova Play Station 4 aposta pel joc interactiu

S'integrarà a telèfons intel·ligents i a tauletes

S'estrenarà per Nadal

La nova Play Station 4, que arribarà el Nadal que ve –set anys després de l'última consola llançada per Sony–, serà molt social i permetrà jugar a través del núvol; a més, es podrà integrar a dispositius mòbils, tauletes i la consola Vita, amb la qual compartirà jocs mitjançant l'streaming.

La companyia japonesa, que va presentar ahir la nova màquina, va explicar que la consola permetrà accedir a títols i gaudir-ne a través del núvol, gràcies a la incorporació de la tecnologia streaming de l'empresa Gaikai. “La tecnologia de la Play Station 4 i la Play Station Network integrada a Gaikai donaran com a resultat la xarxa més potent i lleugera del món”, va dir el cofundador de Gaikai, David Perry. A més, a mesura que l'usuari consumeixi més continguts, la Play Station 4 li anirà suggerint nous jocs a què podrà accedir a través del núvol.

D'altra banda, els usuaris també podran mantenir videoconferències i xatejar amb els seus contactes mentre juguen. L'objectiu d'aquesta nova consola és que l'experiència de joc sigui més senzilla i es pugui reduir el temps d'espera entre el moment que el jugador dóna una ordre i aquesta s'executa.

Segons va informar el conseller delegat de Sony Computer Entertainment, Andrew House, la nova consola tindrà “una memòria RAM de vuit gigues, l'arquitectura d'un ordinador superpotent, una memòria interna HDD i un xip secundari per tal que l'activitat sigui més fluida”.

La companyia nipona va preferir ahir no mostrar en cap moment la màquina, i tampoc no va donar detalls tècnics sobre la seva capacitat, forma, color, preu o els ports de què disposarà. Tot i això, sí que va ensenyar el comandament sense fil, el Dual Shock 4, que inclou una superfície tàctil i un botó de compartir per gravar, emetre en temps real i pujar a les xarxes socials els vídeos de la partida i les victòries que aconsegueixi cada jugador.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.