Societat

Xarxa wi-fi gratuïta a Sant Gregori

Sant Gregori estrena una xarxa wi-fi gratuïta. Es tracta d'un servei que ha entrat en funcionament aquesta setmana i està disponible en alguns espais públics: la plaça de l'Ajuntament, la plaça del poble, la plaça Rafael Masó, l'Espai Jove Cal Bolet i el pavelló municipal.

Des de l'Ajuntament es preveu que entre aquest any i l'any vinent es vagi ampliant el servei amb les mateixes característiques a altres llocs públics com l'espai la Pineda o el centre BBT entre d'altres.

El primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Sant Gregori, Quim Roca, afirma que l'objectiu és “oferir la consulta d'informació a internet, ja no només pensant en l'àmbit turístic, sinó més per les entitats del poble o usuaris de les instal·lacions on estan ubicats els punts Wi-Fi”.

El servei ofereix 90 minuts gratuïts diaris entre tots els llocs i té una transferència de baixada de 300 kb. L'accés és totalment lliure i no es necessita cap contrasenya per accedir-hi.

També hi ha disponible un usuari jove destinat exclusivament als socis del carnet jove de Sant Gregori, regulat a través d'una contrasenya d'accés que es canviarà regularment i es comunicarà a l'Espai Jove Cal Bolet. En aquest cas, l'usuari disposa de fins a dues hores diàries de connexió i 1Mb de baixada.

El servei es gestiona a través del grup Megatró, que té la concessió del servei d'internet Wimax a la Vall de Llémena després de guanyar el concurs corresponent l'any 2012. D'aquesta manera, l'empresa va aportar dos punts Wi-Fi gratuïts per cada municipi i en resol el cost de col·locació. “No suposa cap cost mensual per l'Ajuntament, ja que està exempt de quotes”, afegeix Quim Roca.

L'antena Wimax de Sant Gregori es troba a la muntanya de Sant Grau, i d'allà es connecta amb els diferents punts Wi-Fi. Donat que es tracta d'espais públics, tots els punts donen senyal a cinquanta metres al voltant, i per això també hi ha connexió Wi-Fi en algunes places i espais lliures a prop de les zones citades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona