Societat

La neu baixa fins als 500 metres al sud de Catalunya

S'acumulen fins a 5 centímetres a Arnes i 2 centímetres a Horta de Sant Joan

Hi ha avís de risc per neu a set comarques del Camp de Tarragona i de les Terres de l'Ebre

La cota de neu ha baixat de forma acusada fins als 500 metres aquest diumenge al matí i ha deixat paisatges ben emblanquinats especialment a l'interior de Tarragona i de les Terres de l'Ebre. Fins a les onze del matí s'havien acumulat fins a 5 centímetres de neu a Arnes (Terra Alta) o 2 centímetres a Horta de Sant Joan. De fet, s'han vist flocs de neu a localitats com l'Espluga de Francolí, a només 400 metres. Paral·lelament, la nevada també està sent intensa a localitats a més altitud com Belltall (a 750 metres, Conca de Barberà), Prades (940 metres, Baix Camp) o Cornudella de Montsant (Priorat). Més al nord, la nevada també és abundant, entre 4 i 5 centímetres, a Camprodon i Setcases (Ripollès).

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha emès un avís de risc per neu a set comarques del Camp de Tarragona i de les Terres de l'Ebre. Segons l'SMC es poden acumular més de dos centímetres de neu per sobre dels 500 metres al Montsià, Baix Ebre, Terra Alta, Garrigues, Alt Camp, Priorat i Conca de Barberà. Fins a migdia, la cota de neu pot estar entorn dels 400 metres però al llarg de la tarda anirà pujant progressivament fins als 800 metres i restringir-se a la serra de Prades i al massís del Port. De fet, la nevada és intensa i genera complicacions a les localitats de muntanya del nord de Castelló. Neva a Morella, Fredes, Pina i Vilafranca, i es necessiten cadenes a la CV-1270 a Catí.

13 carreteres afectades

El Servei Català de Trànsit (SCT) hi ha fins a tretze carreteres catalanes afectades per la neu, especialment a les comarques de Tarragona. La TV-7005 està tallada en un tram de tres quilòmetres a Vilanova de Prades mentre que hi ha neu/gel a la calçada a la T-730 a la Figuera, la T-700 a l'Espluga de Francolí, la T-334 a Horta de Sant Joan, la T-322 de Coll de Jou a Torre de Fontaubella, la TV-7012 d'Arbolí a Alforja i la TV-7004 a Ulldemolins. Paral·lelament, és obligatori cadenes per circular a la BV-4024 de Bagà a Coll de Pal i les BV-4243 de Castellar del Riu a Rasos de Peguera. A Girona, hi ha tres carreteres afectades per la neu i el gel a la calçada: la GIV-5264 de Camprodon a Setcases, la GI-505 a la Vajol i la N-260 entre Alp i la collada de Toses.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.