Societat

Meteorologia

La neu sorprèn a la primavera

En localitats del sud, com ara l'Espluga de Francolí, la neu va caure a 400 metres

Al Ripollès es van registrar gruixos de fins a 53 centímetres

Enmig de la primavera i quan esperàvem que desapareguessin les pluges molestes dels tres darrers dies va i arriba la neu. Ahir va ser un dia quasi d'hivern i el dia, lluny d'aclarir-se, va continuar gris i plujós. En alguns punts del país, a Tarragona i a les Terres de l'Ebre, va nevar per sota dels 500 metres i el temps va deixar imatges que ja no ens esperàvem: 5 centímetres de neu a Arnes o 2 centímetres a Horta de Sant Joan, a la Terra Alta. De fet, es van veure flocs de neu en localitats com ara l'Espluga de Francolí, a només 400 metres. La nevada va ser més intensa en pobles una mica més alts: com ara Belltall, a la Conca de Barberà, que està 750 metres, o a Prades, al Baix Camp, a 940.

De fet, moltes carreteres, tant de les comarques del sud com del nord de Castelló, es van veure seriosament afectades. Les que més, les de Morella, Fredes, Pina i Vilafranca. A Catalunya, en total hi va haver tretze carreteres afectades.

A banda del sud, a les comarques del nord la nevada també va ser abundant, sobretot en zones de cota alta, com ara Camprodon i Setcases, on la neu va arribar als 5 centímetres. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, al Ripollès, per exemple, es va acumular gruixos molt importants de neu: 53 centímetres a Ulldeter (2.410 m) i 29 centímetres a Núria (1.971 m). En algunes carreteres van caldre cadenes i altres van haver de ser tancades per neu i gel. A Girona, les més afectades van ser la carretera que va de Camprodon a Setcases, la que va de la Vajol a Alp i la collada de Toses.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.