Societat

Ni el mal temps allunya els visitants del Temps de Flors

Tot i les pluges i les males expectatives meteorològiques pel cap de setmana, hi ha hagut poques anul·lacions en l'hostaleria

Robatoris d'elements de flors als comerços del carrer Migdia

El sector de l'hostaleria es mostra optimista sobre l'ocupació que hi haurà aquest cap de setmana, l'últim de la mostra Girona, Temps de Flors. Després d'un cap de setmana, el passat, amb una ocupació hotelera de pràcticament el 100% i un dilluns i dimarts de prop del 75 o 80%, la pluja de dimecres i dijous i les males previsions meteorològiques que hi havia per aquest cap de setmana feien témer moltes anul·lacions.

Segons la regidora de Comerç i Turisme de l'Ajuntament de Girona, Coralí Cunyat, aquests temors no s'han confirmat. Tot i algunes anul·lacions, la previsió d'ocupació continua sent alta: “Dilluns i dimarts va ser espectacular l'afluència de visitants. És veritat que dimecres i dijous hi va haver una frenada a causa de la pluja, però les previsions del temps pel cap de setmana han millorat i, a hores d'ara, encara estem rebent trucades per fer reserves.” Cunyat preveu que, si es confirmen els últims pronòstics meteorològics, la ciutat es tornarà a omplir, com ja va passar el cap de setmana passat. Tot i que la primera aproximació al nombre de visitants no es farà fins d'aquí a uns quants dies, la regidora va dir que l'oficina de turisme va batre dissabte passat el rècord de persones ateses.

Flors, de dia i de nit

Tal com ja es va fer dimecres, avui Temps de Flors celebrarà també una jornada intensiva en què els museus de la ciutat i les exposicions florals estaran oberts fins a la mitjanit. Al llarg de tot el dia hi ha previstos concerts de les escoles de música, de l'A Capella Festival i del cicle de concerts florals. A les deu de la nit, es projectaran a la façana de l'ajuntament imatges dels quatre museus municipals.

Robatoris al carrer Migdia

Els comerciants del carrer Migdia van denunciar ahir que diverses nits alguns brètols han robat o malmès els elements florals que havien instal·lat per a la mostra floral. En concret, es tracta de pneumàtics pintats amb flors que han instal·lat alguns botiguers. Un d'ells, Carles Falcó, lamenta les bretolades “perquè la iniciativa ha fet créixer l'exposició de flors i la ciutat, i n'estem contents perquè ha fet venir gent”. S'ha alertat els municipals d'aquestes bretolades.

LA XIFRA

80
per cent
d'ocupació van tenir els hotels de Girona dilluns i dimarts; la previsió és vorejar el 100% el cap de setmana.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.