Societat

Tecnologia

Sony juga a fer mal amb la PS4

La firma japonesa presenta l'esperada consola, que supera en preu i prestacions les seves rivals presentades recentment

Allau de jocs de primer nivell en la fira del sector dels EUA

Encara falten molts mesos perquè les noves consoles arribin a les botigues, però la Playstation 4 ja ha guanyat la primera batalla en relació amb els seus competidors: s'ha posat el col·lectiu dels gamers (addictes als videojocs) a la butxaca i ha rebut els comentaris més elogiosos. La fira E3, l'esdeveniment més important del sector, que aquesta setmana té lloc a Los Angeles, ha servit per anunciar més especificacions dels nous productes estel·lars de la temporada: l'Xbox One de Microsoft i la PS4 de Sony, que a finals d'any competiran amb la Wii U llançada fa només uns mesos. De moment, sembla que l'aparell japonès sortirà amb avantatge.

Per començar, la PS4 tindrà un preu força competitiu (399 euros) i estarà enfocada a un mercat més global, mentre que l'Xbox One serà més cara (499) i sembla pensada més específicament per als usuaris dels Estats Units, on ja és clarament líder de vendes, perquè es concep com un centre multimèdia compatible amb molts dels serveis de música i vídeo majoritaris en aquell país.

L'Xbox sortirà al novembre i la PS4, “per Nadal”, però tot fa pensar que els usuaris tindran motius suficients per esperar-la. Si Microsoft ha apostat per un equip que s'haurà de connectar obligatòriament a internet cada dia i que validarà l'autenticitat dels jocs, els de Sony han reaccionat amb agilitat, permetent el mercat de segona mà i la cessió de jocs. A més, no caldrà la connexió obligatòria a internet, tot i que el màxim potencial del dispositiu es podrà treure amb les partides en línia, que es podran guardar al núvol. El seu llançament anirà acompanyat de nombrosos títols de renom que aquests dies es presenten a Los Angeles.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.