Societat

HABITATGE

Apressen un banc perquè legalitzi uns pisos a Sant Jordi Desvalls

L'equip de govern es queixa de la inacció de Servihabitat

A l'entitat diuen que treballen per solucionar-ho

L'equip de govern de Sant Jordi Desvalls (CiU-Consens per Sant Jordi) critica la “inacció” d'una entitat d'estalvis a l'hora de legalitzar la situació d'uns blocs de pisos al carrer Francesc Macià, al centre del poble. Segons un dels membres de l'equip de govern, hi ha veïns que hi viuen sense tenir la cèdula d'ocupació ja que –assegura– Servihabitat, que depèn de La Caixa, no ha legalitzat la situació dels habitatges. Servihabitat ha informat que treballen per trobar-hi una solució.

Fonts de l'Ajuntament de Sant Jordi Desvalls han explicat que no poden donar la cèdula d'ocupació perquè hi ha obres comunes a fer que estan pendents. L'opinió de l'equip de govern coincideix amb la dels veïns, que també han fet gestions perquè els pisos ho tinguin tot en regla. Segons un dels veïns afectats, l'ens que depèn de La Caixa “els dóna allargues i tira pilotes fora”.

El conflicte ve de lluny. El promotor que va fer els pisos va deixar un dels tres blocs a mig fer i va fer fallida. En els dos blocs acabats (amb divuit pisos), hi viuen cinc famílies. Un dels inquilins assenyala que ja paga impostos a l'Ajuntament i s'ha hagut de pagar part de l'alta de la llum i dels comptadors de l'escala, “però no tenim la primera ocupació”.

Un dels regidors coincideix que el personal de Servihabitat “va al seu ritme”. El govern de Sant Jordi està interessat que els dos blocs estiguin regularitzats perquè podrien fer gestions i destinar alguns dels pisos a lloguer social per a la ciutadania.

Fonts de Servihabitat han explicat que “estan estudiant” la situació dels pisos de Sant Jordi i que prendran mesures “oportunes” quan els sigui possible. La promotora dels pisos va fer fallida i Servihabitat ha tingut molts problemes per quedar-se els habitatges a causa d'un “llarg” procés judicial.

LA XIFRA

5
famílies
són les que viuen als pisos de Sant Jordi de Servihabitat. Havien estat d'un promotor que va fer fallida.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.