Societat

METEOROLOGIA

Cinquanta evacuats per la forta pluja a l'Estartit

Mitja hora de fort vent, calamarsada i pluja intensa trasbalsa els habitants de la zona del Baix Ter

Un home rep una descàrrega al càmping El Delfín Verde i ha de ser traslladat a l'hospital

Una cinquantena de persones van haver de ser evacuades dels càmpings La Sirena i L'Empordà de l'Estartit, i van passar la nit al polivalent de l'Estartit després del xarbot de pedra i calamarsa que va descarregar sobre la zona i que va provocar nombrosos incidents a la població. L'Ajuntament va activar el dispositiu municipal d'emergència davant l'excepcionalitat del xàfec, que va deixar 41 litres per metre quadrat en només mitja hora.

Al càmping El Delfín Verde un home va rebre una descàrrega elèctrica quan sortia del supermercat descalç en plena tempesta i va haver de ser evacuat a l'hospital de Palamós. Inicialment no semblava greu.

Els incidents a l'interior de la població de Torroella van ser múltiples. Des d'un vidre trencat en un cotxe fins a tapes de la xarxa de clavegueram aixecades per la força de l'aigua, passant per desperfectes en tendals i para-sols de particulars. El fort vent que va acompanyar el xarbot va trencar branques i va deixar una estora de vegetació als passejos de la població que una hora més tard els encarregats municipals de la neteja ja s'encarregaven de retirar.

La pedregada, d'altra banda, podria haver afectat la collita de pomeres en extensions sense xarxa de protecció, però també el gra del blat de moro, que està en període de creixement. Les més de 500 hectàrees de camps de pomeres de la zona del Baix Ter podrien haver rebut de valent. El cert és que la tamborinada va anar per zones, de tal manera que el que era aigua a Serra de Daró era pedra en determinats llocs de Torroella de Montgrí.

A Olot, hi va caure un aiguat acompanyat en algun moment de pedra. Hi va haver moltes tapes de clavaguera aixecades per la força de l'aigua i alguns baixos amb petites inundacions, però cap incident de consideració. La llum va marxar durant uns instants i la Policia Municipal va haver de tallar un carril de circulació a l'avinguda Europa, al polígon del Pla de Baix, per acumulació d'aigua. De fet, van ser molts carrers els que van quedar inundats gairebé del tot per l'aigua.

Un home va ser atropellat ahir dos quarts de vuit del vespre al centre de Cassà de la Selva. L'aiguat va fer que hi hagués poca visibilitat, i al passeig Vilaret un vehicle va envestir l'home, que en aquell moment creuava la via fora del pas de vianants. Un helicòpter medicalitzat va traslladar el ferit a l'hospital Josep Trueta de Girona.

A Girona, la pluja forta i el vent van fer que al carrer Francesc Coll es trenqués una branca que es va haver de enretirar, i que un embornal s'aixequés al carrer Albí. En algunes línies elèctriques es va arribar a veure sortir espurnes del cables de tensió, un fet que es va produir coincidint amb un episodi de pluja intensa. Aquests incidents, però, no va tenir conseqüències.

Avui, tarda moguda localment

Les previsions diuen que els ruixats i xàfecs podrien començar al matí una vegada més en punts del Pirineu i prepirineu, i que a partir del migdia es podrien estendre a punts del terç nord del país. A la zona de la costa més afectada pel xarbot d'ahir no sembla que hi hagi d'aparèixer, segons el Servei Meteorològic de Catalunya, cap calamarsada. No es descarta, de tota manera, que això succeeixi en punts localitzats del Pirineu gironí, on la intensitat de la precipitació podria arribara ser, segons es preveu, entre feble i moderada.

Quant a les temperatures, seran força semblants a les d'avui, excepte al Pirineu, on s'espera que pugin moderadament. S'avisa que, en moments de xàfec, la visibilitat pot resultar afectada i que, per tant, en la conducció s'ha d'anar alerta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.