Societat

Totalment restablerta la circulació ferroviària entre Figueres i Girona després d'una avaria a la catenària

La incidència ha quedat resolta passades les cinc de la matinada

En total, s'han vist afectats per l'avaria els passatgers d'una desena de combois

El servei ferroviari entre Figueres i Girona ha quedat completament restablert aquest dilluns a la matinada, quan passaven uns deu minuts de les cinc de la matinada, després que aquest diumenge al vespre un tren trenqués la catenària a uns 50 metres de l'estació de Sant Jordi Desvalls (Gironès) i, de retruc, va caure sobre els cables de l'altra via. Segons ha informat la companyia Renfe, ahir a la nit, al voltant d'un quart d'onze de la nit, els trens ja van poder circular per una de les vies afectades, mentre els tècnics d'Adif continuaven treballant en la reparació de l'altra. En el tren afectat, hi viatjaven 50 persones, tot i que l'avaria va acabar afectant una desena de combois més.

Mentre va durar la incidència, Renfe va habilitar un servei alternatiu per carretera. En total, es van veure afectats per l'avaria els passatgers d'una desena de combois, que entre les set del vespre i un quart d'onze de la nit van haver de fer aquesta part del trajecte per carretera. Finalment, quan passaven deu minuts de les cinc de la matinada, el trànsit ferroviari ha quedat completament restablert.

Reclamacions a Girona

A l'estació de trens de Girona, desenes de persones es van aplegar a l'exterior de l'edifici esperant els autobusos. La gran majoria d'ells criticaven que portaven més de dues hores esperant l'arribada dels vehicles. D'altra banda, l'oficina d'atenció al client es trobava desbordada per la gran quantitat de persones que volien presentar una reclamació o preguntar quines eren les seves opcions i com podien continuar el seu trajecte.

Per la seva banda, Protecció Civil va activar la prealerta del pla d'emergències Ferrocat, i a dos quarts de vuit del vespre s'ha habilitat el transport alternatiu per carretera per cobrir el tram afectat. Els autobusos van cobrir el tram entre Girona i Figueres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

Save The Children recorda que la violència de gènere és una forma de violència directa contra la infància

barcelona
societat

Gepec denuncia que l’incendi de la planta de compostatge de Botarell continua combustionant

BOTARELL

El Chic Roses atribueix a un sabotatge les deficiències al local

roses
medi ambient

Falset aprova limitar les plantes d’energia renovable per protegir espais naturals

FALSET
successos

L’incendi de Vila-sana ha cremat gairebé 6 hectàrees de canyissar i ha afectat algunes espècies d’ocells

VILA-SANA
religió

Tres religioses podran oficiar exèquies als tanatoris de Barcelona

Barcelona

Nou projecte per recuperar pomeres resistents a la sequera

rocabruna

Nou episodi en la guerra per les terrasses

Barcelona
El millor camp per on córrer
crònica

El millor camp per on córrer