Societat

Les precipitacions i tempestes poden ser intenses a qualsevol lloc del país fins a les vuit del vespre

Protecció Civil rebaixa a fase Prealerta el Pla Inuncat per la millora de les previsions

Els Bombers han treballat durant la nit en tres petits incendis de vegetació causats per llamps

Protecció Civil ha rebaixat a fase Prealerta el Pla Inuncat, per la millora de les condicions meteorològiques i per les previsions, que indiquen precipitacions intenses que aquesta tarda poden ser generalitzades, fins a les vuit del vespre, a qualsevol indret del país. Les precipitacions aniran acompanyades de tempesta, localment en forma de calamarsa o pedra, i podran superar els 20 litres per metre quadrat en 30 minuts.

Els Bombers han rebut 26 avisos relacionats amb la pluja entre les deu de la nit d'ahir i les 10 hores d'avui. Tots ells, per arbres o branques caigudes i inundacions de baixos. També han hagut de treballar al llarg de la nit i aquest matí en quatre petits incendis de vegetació causats per llamps.

Fins ara s'han produït pluges intenses al terç est del país que han descarregat amb força sobretot a zones del nord d'Osona, com Torelló o Sant Pere de Torelló. Aquest front de pluges s'ha desplaçat després cap a l'Empordà. En cap d'ells no hi ha hagut persones ferides ni s'ha hagut de fer cap evacuació. D'aquestes avisos, 20 s'han rebut a la Regió d'Emergències de Lleida i 6 a la Regió Centre.

Igualment, els Bombers de la Generalitat han hagut de treballar al llarg de la nit en tres petits incendis de vegetació causats per llamps. Han estat a Sant Pere de Riudebitlles (30 metres quadrats cremats en un solar del barri Cel Blau), Aiguamúrcia (25 metres a tocar del quilòmetre 3 de la carretera T244) i a Sant Martí de Tous (30 metres quadrats al camí de l'Aubreda). Aquest matí també han hagut d'activar-se per un altre foc de llamp, en aquest cas a Talavera, on 2 dotacions dels Bombers estan acabar d'extingir un altre incendi de reduïdes dimensions a l'Era de l'Esperança.

Protecció Civil demana precaució en general a prop de lleres, rius i guals. En el moment de la tempesta cal allunyar-se d'aquest punts, no travessar-los mai i situar-se en algun punt elevat si és possible. Si les tempestes van acompanyades d'electricitat, cal evitar situar-se sota els arbres o torres elèctriques. Als àmbits urbans cal mantenir nets els embornals, les terrasses i patis i els accessos als baixos per evitar l'acumulació d'aigua, sobretot si habitualment es produeix aquesta afectació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.