Societat

La recepta

Delícia salada de Ponent

COCA DE RECAPTE També anomenada coca de samfaina o d'escalivada, és un producte tradicional que aprofitava les verdures de l'hort de casa

La llegenda diu que aquesta delícia de Ponent, també present a les comarques tarragonines i a Mallorca, va ser influència decisiva de l'avui globalitzada pizza napolitana. Consisteix en una massa prima sobre la qual s'aboquen verdures de l'hort escalivades (pebrot i albergínia, però s'admeten variants) amb arengada (o llangonissa) de regal. A cada poble i a cada forn la fan a la seva manera. Tenen nom les de Camarasa, Balaguer, Tàrrega i Lleida. Però anirem al forn de cal Vilella, a Vallfogona de Balaguer (Noguera), de pasta finíssima i amb la verdura escalivada amb forn de llenya: insuperable.

david marín

Recepta:
Cal Vilella. c/ Major, 73 Vallfogona de Balaguer
INGREDIENTS:
Fem la massa amb farina, sal, aigua i oli d'oliva, i la refredem. A part, escalivem els pebrots i les albergínies. Estenem la massa ben fina amb un rodet, la posem al forn i hi afegim les verdures tallades en tires.
La Josefina, del forn de cal Vilella de Vallfogona de Balaguer, amb les coques a punt per als clients. Van molt buscades i li'n vénen a comprar, fins i tot, clients de fora de la comarca de la Noguera.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.