Educació

Pares i mares porten més d'una dècada exigint la retirada dels barracons

Les AMPAs juguen un paper fonamental en la reivindicació d'unes instal·lacions dignes per a l'educació

Des de la Confederació Gonzalo Anaya porten més d'una dècada demanant la retirada de les aules prefabricades en els centres educatius com a reivindicació de les mares i pares d'alumnes que han vist com els seus fills i filles passaven tota o part de l'escolarització estudiant en barracons.

Aquest inici de curs 2013-2014 el CEIP Benadresa de Castelló, és l'únic que per fi, estrena instal·lacions educatives després que la seua comunitat educativa portara sis anys reivindicant la retirada de les aules prefabricades. Tan sols un centre construït davant dels 742 barracons pendents de retirar als que assisteixen milers d'alumnes de les etapes obligatòries de l'ensenyament.

Per això, tornen a destacar alguns centres en barracons de tota la geografia valenciana, molts d'ells, amb greus problemes d'espais educatius: CEIP Manjón Cervantes d'Alacant, el CEIP Ciutat de Cremona d'Alaquàs, el CEIP Número 5 d'Aldaia, l'IES Ximen d'Urrea de l'Alcora, el CEIP Benicadim Beniarbeig; el CEIP Àngel Esteban de Benicarló; CRA Ribera Alta-Aulari de Sant Joanet de Benimuslem, CEIP Verjurat de Desemparats de Burjassot, CEIP Cardenal Tarancón de Borriana, el CEIP Rico Sapena de Castalla, CEIP Braçal d'Estivella, CEIP Severí Torres de Castelló de la Ribera, CEIP Lluís Vives de Cullera el CEIP Rosa Serrano de Paiporta, el CEIP Evarist Calataiud de Montserrat, el CEIP El Bracal de Mur, el CEIP Emili Lluch de Náquera, CEIP Número 18 d'Orihuela, CEIP José Pedrós de Piles, CEIP Vicenta Ruso de Santa Pola, CEIP Número 103 de València, IES El Cabanyal de València, el CEIP Doctor Alvarado Esquerdo i CEIP Gasparot de la Vila Joiosa o el CEIP Jaume I de Vinaròs.

Les AMPAs junt amb la comunitat educativa exerceixen un paper fonamental per a reivindicar unes instal·lacions dignes per als seus fills i filles i participen en les enquestes i sondejos que realitzem a través de les federacions.

Per a continuar exigint la construcció de més centres i l'eradicació de les aules prefabricades, la Confederació Gonzalo Anaya va assistir a la inauguració del CEIP Benadresa de Castelló invitada per l'Associació de Mares i Pares d'alumnes del centre educatiu. La presidenta junt amb membres de l'executiva de la FAPA Castelló Penyagolosa, Mª Dolores Tirat, va destacar el paper decisiu que ha mantingut l'AMPA del CEIP Benadresa durant els últims anys per a aconseguir que el centre, després de 6 anys en barracons, es construïra.

Prioritat

Des de l'organització d'AMPA se sumen a les reivindicacions de les AMPA per a exigir que la millora de les infraestructures siga una prioritat per a la Generalitat Valenciana. Al seu torn, demanen que es dissenye una planificació urgent de les intervencions a realitzar per a acabar amb les aules prefabricades i l'adequació dels centres educatius públics així com les partides pressupostàries adscrites a la creació i millora dels centres educatius.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.