Societat

El Punt Avui ajudarà els mestres de les Illes Balears

El diari se suma a la caixa de resistència que els docents han muntat per compensar els dies de vaga en defensa del català

Les aportacions de 10 euros o més rebran una samarreta verda

Salvem la immersió lingüística i el català a l'escola de les Illes Balears. El Punt Avui se suma des d'avui mateix a la caixa de resistència que ha organitzat l'assemblea de mestres de les Balears i que permetrà compensar els sous que els docents han anat perdent durant els quinze dies de vaga que ja arrosseguen. El diari anima també els lectors a fer nostra la lluita dels mestres i les famílies de les Illes, de forma que es recolliran aportacions a aquesta caixa de resistència de qualsevol quantia.

Els donatius es recolliran presencialment i des de demà mateix a les dues redaccions d'El Punt Avui. A la ciutat de Barcelona, a la nova redacció del carrer Diputació 284 (4a planta), de nou del matí a set de la tarda, i a la ciutat de Girona, a l'edifici de La Farinera, al carrer Santa Eugènia 42, fins a les nou del vespre.

Les aportacions seran destinades íntegrament a la caixa dels mestres de les Balears i no hi haurà cap mena de recàrrec. La campanya es posa en marxa gràcies també al suport de l'Assemblea Nacional de Catalunya (ANC) i l'han iniciada ja altres mitjans de comunicació catalans, com ara el diari digital Vilaweb.

En cas que les aportacions siguin de deu euros o més, es tindrà dret a una samarreta verda de suport als mestres balears i per l'escola pública i en català a les Illes. Les samarretes estaran ja a disposició dels qui vulguin ajudar l'assemblea de docents des de dilluns mateix a les dues redaccions. A partir d'aquest dimecres, les aportacions es podran realitzar també a través de l'adreça electrònica www. elpuntavui.cat, amb els mateixos drets a rebre una de les samarretes de la marea verda.

El Punt Avui s'afegeix a la campanya de suport el mateix dia que les Balears viuran una manifestació històrica en defensa del català. L'assemblea de mestres ha convocat una concentració en contra del decret del trilingüisme de les Balears, aprovat aquesta setmana pel govern de José Ramón Bauzá, i que redueix a una assignatura testimonial el català en l'escola balear. El decret elimina la immersió i l'ús del català com a llengua vehicular a l'escola i el substitueix pel català, l'anglès i el castellà a parts iguals. Es dóna la circumstància que la gran majoria dels docents no disposa dels coneixements mínims en llengua anglesa per poder fer-hi classe.

L'atemptat a la llengua des del govern balear ha fet que els pares i els mestres de bona part de la comunitat educativa hagin donat suport a la vaga indefinida aquest inici de curs. El govern del PP de Bauzá s'ha mostrat inflexible, fet que ha disparat les aportacions per ajudar els mestres balears. De moment, ja s'han recollit més de 220.000 euros des d'arreu dels Països Catalans en dues setmanes.

LA XIFRA

220.000
euros han recollit els mestres de les Balears per compensar els dies de vaga que han fet fins ara.

No hi ha més autocars disponibles

La concentració d'avui ha fet que més de cent autocars
hagin estat contractats per les AMPA de l'illa de Mallorca. No hi ha cap autocar disponible a les Illes per avui diumenge.

La gran manifestació, avui a Palma

L'assemblea de mestres de les illes Balears han convocat una gran manifestació per avui a Palma. La plaça d'Espanya s'omplirà contra el decret TIL de trilingüisme i en defensa del català.

També a Eivissa, Formentera i Menorca

La manifestació d'avui tindrà les seves rèpliques a la resta d'illes. A la mateixa hora, es concentraran a Maó, Eivissa i Formentera, ja que les connexions per mar feien impossibles tants desplaçaments.

Tres directors han estat expedientats

Tres directors de Maó van ser els primers a iniciar la revolta contra Bauzá. El Punt Avui va publicar diumenge passat una entrevista amb un d'ells. No van voler aplicar el TIL i han estat expedientats.

Demà, més converses amb la conselleria

Els mestres reprendran dilluns les converses amb la Conselleria d'Educació balear. Fins ara, els han ofert retardar fins a la secundària el trilingüisme, però els mestres no es fan enrere.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.