Societat

El Conflent i el Ripollès agermanats

El conveni d'agermanament el van signar els presidents del Consell Comarcal del Ripollès, Miquel Rovira, i el president de la Comunitat de Municipis del Conflent i batlle de Prada, Jean Castex

L'acte va tenir lloc a l'Ajuntament de Ripoll en presència d'alcaldes i alcaldesses d'ambdues comarques. Per part del Conflent estaven presents les alcaldesses de Fontpedrosa i Vilafranca de Conflent, Arlette Bigorre i Huguette Teuliere respectivament i el batlle de Pi, Gerard Rabat; per part del Ripollès, els alcaldes de Ripoll, Campdevànol i Molló, Jordi Munell, Joan Manso i Josep Coma respectivament i l'alcaldessa de Queralbs, Imma Constans. També es va comptar amb la presència de consellers comarcals i regidors municipals de Prada, Fontpedrosa i de Ripoll.

“El Conflent té el cor català i està naturalment lligat al Ripollès. Volem acabar amb fronteres administratives i territorials”, explicava el president de la Comunitat de Municipis del Conflent i batlle de Prada, Jean Castex. Per la seva banda, el president del Consell Comarcal del Ripollès Miquel Rovira va parlar de la cooperació recent a nivell comarcal entre ambdós territoris amb el projecte de cooperació anomenat Del Puigmal al Canigó, que es va finançar a través d'un Interreg. “Volem estrényer els nostres lligams i cooperar, sobretot en Joventut, però també en altres àmbits com el cultural, l'econòmic, el turístic o l'esportiu” va explicar Rovira.

La Comunitat de Municipis del Conflent es va crear el 2009 i a primer de gener de 2014 agruparà 34 municipis de la comarca nord-catalana. Una primera materialització del conveni serà una trobada entre alcaldes i alcaldesses d'ambdues comarques per compartir experiències i la programació d'intercanvis a nivell tècnic entre una i altra administració.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.