Fira transfronterera entre la Vajol i Morellàs i les Illes

Diumenge 9 d'agost té lloc la primera edició a la Vajol, amb la participació de Maçanet de Cabrenys, Darnius i Agullana

Més de trenta parades, –una desena de les quals són de la Catalunya del Nord– constituiran la base d'aquesta primera edició. A part del mercat de productes locals i artesanals, també hi haurà diverses animacions, actuacions musicals, jocs per a la mainada i possibilitat de restaurar-se. La voluntat dels municipis és d'ajuntar-se entre pobles petits per promoure-se conjuntament i poder atreure més públic.

L'agermanament entre la Vajol i Morellàs i les Illes es va iniciar el 1989, però no s'havia concretat mai. L'entrada recent d'un nou equip municipal a Morellàs, encapçalat per l'alcalde, André Bordanell, ha facilitat la represa dels contactes, i ara hi ha la voluntat declarada de tenir més intercanvis. «Sem veïns, hi ha famílies que tenen parents d'un costat i de l'altre, i és normal que s'organitzin coses en comú», diu André Bordanell. Un exemple de la bona sintonia entre els dos pobles és que l'Ajuntament de Morellàs està fent els tràmits amb les administracions competents de l'Estat francès perquè la carretera entre les Illes i la Vajol (que ja s'utilitza i serà una de les vies d'accés per la fira) sigui reconeguda administrativament. «Aquesta carretera sempre ha tingut un ús públic i esperem que aviat això serà reconegut oficialment», precisa André Bordanell.

Conservar la qualitat de vida

E. C

«No volem créixer desmesuradament, volem conservar la nostra qualitat de vida», explica el batlle de Morellàs i les Illes, comentant que el seu consell municipal ha de revisar ara el pla d'urbanització del municipi. El poble de Morellàs ha inaugurat aquest mes de juliol el nou ajuntament i la nova llar d'infants. Entre els nous reptes que el municipi ha de tractar ara, el batlle considera que hi ha un treball important que s'ha de fer per donar valor i aprofitar el bosc, i més concretament la llenya i el suro. «Tenim unes sureres molt importants, hem d'estudiar com es poden valoraritzar, conjuntament amb la comunitat de municipis veïns, i també potser en col·laboració amb els municipis del sud, perquè ja hi ha empreses del sud que són interessades per la nostra llenya», diu el batlle.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
successos

La policia busca un home que exhibia una pistola pel carrer

L’Hospitalet de Llobregat
enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

El 82% dels vehicles ja han sortit de l’àrea de Barcelona

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC