Societat

L'incendi al Baix Empordà ja afecta un perímetre de 1.000 hectàrees

Interior apunta que la superfície cremada és inferior a la meitat d'aquesta xifra

Els Bombers treballen per controlar el flanc dret del foc i evitar que arribi a les Gavarres

Quatre municipi continuen confinats i 18 persones passen la nit al pavelló de Sant Jordi Desvalls

L'incendi forestal que va començar el dilluns al vespre a Vilopriu ja afecta un perímetre de 1.000 hectàrees, segons ha informat aquest dimarts al matí el director del departament d'Interior a Girona, Albert Ballesta. En declaracions als mitjans des del centre de comandament situat a Camallera, ha precisat que l'àrea cremada seria inferior i estaria per sota de la meitat d'aquesta xifra.

Ballesta ha explicat que durant la matinada el foc que afecta el Baix Empordà ha tingut una “evolució favorable”. El responsable d'Interior ha comentat que els Bombers han treballat intensament sobre el flanc dret de l'incendi per evitar que s'estengui cap a Pera i Púbol i arribi al massís de les Gavarres. “Sembla que no arribarà”, ha augurat.

En aquest sentit, ha indicat que les properes hores seran “bàsiques” per atacar l'incendi abans no es torni a aixecar la tramuntana. També ha confirmat que a primera hora d'aquest matí ja s'han pogut enlairar cinc mitjans aeris per participar en les tasques d'extinció. En concret, tres helicòpters bombarders i dues avionetes.

Ballesta ha recordat que els municipis de Vilopriu, Colomers, Foixà i Jafre continuen confinats.

D'altra banda, ha comentat que 18 persones evacuades han passat la nit al pavelló de Sant Jordi Desvalls, tot i que a hores d'ara ja no hi queda ningú.

Pel que fa a les afectacions al trànsit, cntinuen tallades la carretera GI-642 a La Pera, la GIV-6232 a Vilopriu i la GI-634 a Colomers, segons informa el Servei Català de Trànsit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia