Societat

Ja són vora de 400 els avisos que han rebut els Bombers per incidències relacionades amb el vent

El telèfon 112 ha rebut 706 trucades pel mateix motiu fins a les sis de la tarda

Protecció Civil manté l'alerta del pla Inuncat per la mala mar a la meitat nord del litoral

Ja són 388 els avisos que els Bombers han rebut fins a les sis de la tarda per incidències relacionades amb el vent. S'atenen serveis per retirar arbres i branques, i elements de la via pública com cables, canonades, fanals, teules, persianes, tanques o vidres, entre d'altres. Tot i això, se subratlla que no hi ha cap d'aquests avisos que hagi necessitat un servei destacat. Pel que fa al telèfon 112, fins a les sis de la tarda ha rebut 706 trucades pel mateix motiu. Tant Bombers com telèfon 112 han rebut el major nombre d'avisos del Camp de Tarragona. D'altra banda, Protecció Civil manté activada l'alerta per mala mar a la meitat nord del litoral català. Les onades poden arribar als 2,5 metres.

Concretament, dels 388 avisos que han rebut els Bombers, 234 han estat de les comarques tarragonines. 99 més s'han rebut de la zona metropolitana sud. També se n'han rebut 16 de les Terres de l'Ebre i 31 de la zona metropolitana nord. Finalment, les zones que han generat menys avisos són la de les comarques centrals (3 avisos), la de Ponent (5 avisos) i la de les comarques gironines, que no han generat cap avís.

Les ventades de les darreres hores han bufat amb una intensitat de més de 90 quilòmetres per hora en algunes comarques de Tarragona i de la Catalunya Central i l'Alt Empordà. Les ratxes més destacades al llarg de la nit s'han registrat a Portbou on han arribat als 137 km/h, Vila-rodona, amb 102 km/h, Monistrol de Montserrat (101 km/h, Font-rubí (100 km/h) i Constantí (92 km/h). Aquest migdia, també s'han registrat cops de 108 quilòmetres hora a Amposta o 94 quilòmetres per hora al Vendrell.

Alerta a Barcelona

L'Ajuntament de Barcelona, mitjançant Protecció Civil municipal, ha activat poc després de dos quarts de dotze del migdia l'alerta del Pla Bàsic d'Emergència per forts vents a la ciutat i l'increment de serveis de Bombers de Barcelona relacionats amb les incidències per ventades.

Des de les vuit d'aquest matí i fins a migdia, els Bombers de Barcelona ha realitzat a l'entorn de 40 sortides per incidències relacionades amb el vent, la majoria per caiguda de tendals i per branques d'arbres caiguts a la via pública. S'han registrat ratxes de fins a 74 quilòmetres per hora a l'observatori del Raval i entre 59 quilòmetres per hora i 63 quilòmetres hora a la resta d'observatoris de la ciutat. Les últimes dades indiquen una ratxa màxima de 37 km/h l'Observatori del Museu, 65 km/h al Raval, 44 km/h a Observatori Fabra i 56 km/h a Zona Universitària.

Mala mar al litoral de la meitat nord

Protecció Civil també manté l'alerta del pla Inuncat per la mala mar a la meitat nord del litoral on les onades poden superar els 2,5 metres d'alçada al llarg del dia d'avui. I la neu queda restringida avui al Pirineu Occidental, concretament a les comarques de la Vall d'Aran, Alta Ribagorça i Pallars Sobirà.

En aquest sentit, hi ha un avís del Servei Meteorològic de Catalunya, que indica que la cota de neu se situarà a l'entorn dels 600 metres. En aquesta zona del Pirineu es podrien acumular més de deu centímetres als 900 metres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia